48 skoler i Bergen kommune rammes av Fagforbundets streikeopptrapping fra tirsdag. Konsekvensene ved de ulike skolene varierer fra stengt SFO til stengte skoler. Tidspunktet for når de rammes varierer også.

Oversikten finner du her: Disse skolene rammes

Tilsynsordninger i barnehagene

58 barnehager i Bergen kommune rammes når assistenter, barne— og ungdomsarbeidere og renholdere går ut i streik fra tirsdag. Tre barnehager stenger fra tirsdag. Disse er: Rosetårnet, Fredriksberg og Klosteret barnehager i Bergenhus bydel.

I de fleste andre barnehagene opprettes det tilsynsordninger. Oversikten finner her: Disse barnehagene rammes

Videregående skoler kan bli stengt

Også videregående skoler blir rammet av streikeopptrappingen tirsdag. Foreløpig vurderer Hordaland fylkeskommune å stenge Fana gymnas, Slåtthaug videregående skole og Tertnes videregående skole i løpet av neste uke.

Det er søkt om dispensasjon fra streiken, opplyser fylkeskommunen i en pressemelding. Fra før er Langhaugen videregående skole stengt.

Enda flere fra onsdag

Unio, som blant annet organiserer lærere og forskolelærere, varsler opptrapping av streiken fra onsdag.

Det betyr at enda flere skoler og barnehager blir rammet av streik, i tillegg til en rekke andre kommunale tjenester. Flere videregående skoler blir også rammet av streik.

Alle ordinære grunnskoler og barnehager i Fana og Åsane rammes av Unios streik fra onsdag morgen. Fra før er skolene i Ytrebygda, Fyllingsdalen og Årstad rammet.

Her er listen over alle stedene som rammes av Unios opptrapping.

Jobber på spreng

— Opptrappingsuttaket er en konsekvens av at det ikke har vært bevegelse fra arbeidsgiversiden. Vi ser behov for å stramme opp ytterligere, sier Bjarne Mohn Olsvold, pressekontakt for for Unio Bergen innen KS-området.

Han sier det fremdeles er et ansvarlig streikeuttak, som ikke skal være til skade for liv og helse.

Informasjonsdirektør i Bergen kommune, Eva Hille, sier det jobbes på spreng for å finne ut av konsekvensene av streikeopptrappingen på onsdag.

- Kan enda flere skoler og barnehager bli stengt?

— Det vet vi ikke ennå, sier Hille.

Rammer de som skal ta lappen

Også YS Stat trapper opp streiken fra onsdag, og varsler at 600 nye medlemmer blir tatt ut i streik. Det er første gang på 28 år at YS Stat er i streik.

Trafikkstasjonerover hele landet blir rammet fra onsdag. Dermed vil det mange steder ikke bli mulig åfå gjennomført førerprøven, heter det i en pressemelding fra YS Stat.

31 ansatte ved Bergen trafikkstasjon blir tatt ut i streik fra onsdag.

— Både merkantile ansatte, som har med utstedelse av førerkort ogsensorer er involvert, pluss kontrollører. Dette vil få stor betydning for avviklingen av oppkjøring til førerprøve, sier personalleder Svein Hoff ved Statens vegvesen vest.

Han sier det kan være mulig at det er nok personell til å holde noen oppkjøringer i gang, men dette er foreløpig uvisst. Kjøreskolene vil bli varslet i dag.

— Det vil bli lite nye førerkort fra onsdag, sier Hoff.