Dominique Strauss-Kahn ble intervjuet på fransk TV søndag kveld, for første gang etter voldtektsanklagen stuepiken Nafissatou Diallo fremmet mot ham etter et møte på et hotell i New York.

Hendelsen kostet ham jobben som IMF-sjef, og ødela sjansene for å stille som presidentkandidat til valget i Frankrike neste år, skriver Aftenposten.no.

«Moralsk forkastelig»

Intervjuet gikk i beste sendetid på den franske TV-kanalen TF1, og det var ventet at millioner av seere skulle skulle følge seansen og få svar på hva som foregikk i det ni minutter lange møtet med stuepiken.

Strauss-Kahn unngikk sannsynligvis de mest ubehagelige spørsmålene, ettersom det var Claire Chazal, en venninne av Strauss-Kahns kone, Anne Sinclair, som intervjuet ham

I intervjuet omtalte likevel Strauss-Kahn den seksuelle kontakten med stuepiken for «moralsk forkastelig», og at han rotet bort en stor mulighet til å tjene det franske folk.

Men den tidligere IMF-sjefen benekter på det sterkeste at han voldtok kvinnen.

— Jeg var redd og ble ydmyket av rettssystemet i USA, sier han videre.

New Yorks forsvarsadvokater droppet anklagene mot ham for en måned siden, men stuepiken har gått til sivilt søksmål mot ham.

I intervjuet understreket Strauss-Kahn at han ikke har noen planer om å forhandle seg frem til et eventuelt forlik.

Vil ikke stille i presidentvalget

Straffesaken i USA er ikke den eneste utfordringen den tidligere IMF-sjefen har stått overfor.

En fransk kvinnelig forfatter har hevdet at hun ble voldtatt av Strauss-Kahn for flere år siden. I gårsdagens intervju kalte Strauss-Kahn anklagen for rent oppspinn.

— Det var ikke noe vold eller overgrep, sier han.

Franskmannen innrømmet videre at han gjerne ville bli president, men at disse planene nå skrinlegges.

— Ja, jeg ønsket å bli president i Frankrike. Men jeg vil ikke stille til valg nå, sier Dominique Strauss-Kahn.