Rettsaken mot den seksten år gamle unggutten, som benyttet navnet "Mafiaboy" på nettet, var ikke før kommet i gang i Montreal torsdag før aktor Louis Miville-Deschenes opplyste at unggutten erklærte seg skyldig i 55 av tilfellene.

Han var siktet for 66 tilfeller av angrep mot både CNN, Amazon, eBay, Yahoo, i tillegg til en hel serie angrep mot amerikanske og canadiske universiteter. Angrepene kostet vel 1,7 milliarder dollar, drøyt 14,8 milliarder norske kroner, anslår canadiske myndigheter. Aktor trakk resten av tiltalene.

Selve rettssaken var ventet å vare i tre til seks måneder. Ifølge nyhetsbyrået AP var begge parter forberedt på kompliserte tekniske forklaringer og en lang rekke vitner.

Den da 15 år gamle gutten ble først arrestert i april, etter at en hacker som kalte seg "Mafiaboy" senket blant andre CNNs nettsider i februar. Ti av tilfellene i anklagen dreide seg om februarstormen mot noen av verdens største nettsteder. Blant andre CNN, Yahoo!, eBay, Amazon og Dell ble bombardert av tusener samtidige beskjeder, et angrep som i praksis kvalte nettstedene fullstendig. De andre 56 siktelsene dreide seg om innbrudd i universiteters datamaskiner.

Saken understreker nettets sårbarhet ovenfor cyberangrep og svindel, kommenterer tidligere amerikansk føderal aktor, Mark Rasch, ovenfor Reuters. Rasch er i dag visepresident for cyberjuss ved sikkerhetsselskapet Global Integrity Corp.

— Saken demonstrerer en hel rekke faktorer - først og fremst at hele nettet er sårbar ovenfor påfunnene til en femtenåring, sier han. En annen ting saken demonstrerer er at politiet er i stand til å spore opp de skyldige i slike saker, hevder han.

Unggutten ble løslatt i påvente av dom, som faller 17. eller 18. april.(Origo)