Transaksjonen blir gjennomført en av de nærmeste dagene, skriver Finansavisen.

Eiendommen i Grenseveien 97 kan spores tilbake til tiden fra Jøtul da Gahr-familien eide ovnsstøperiet. Jøtul ble etablert som Kværner Jernstøberi i 1853 og i 1920 ble Jøtul skilt ut fra Kværner. Gahr-familien overtok Jøtul i 1927 og reddet selskapet fra konkurs. I 1977 solgte familien Jøtul til Norcem, men eiendommen på Ensjø ble holdt utenfor og har til nå vært i familiens eie.

Eiendommen består i dag av kontor og blir nå overtatt av Erik Bøhler, RS Platou Real Estate og en investorgruppe. I tillegg deltar Støre-selskapet Trestø med en eierandel på 10 prosent i selskapet Grenseveien 97. Gevinsten fra salget skal hentes ut ved å omregulere deler av tomten til boligbygging, ifølge Finansavisen.

Lars Robert Kristiansen i RS Platou Real Estate opplyser at kjøperne ønsker å utvikle 100 boliger på eiendommen. Eiendommen består i dag av 16.000 kvadratmeter høyblokk med kontor og lager. Grenseveien 97 ANS hadde i fjor leieinntekter på 13,9 millioner kroner og et overskudd på 8,3 millioner kroner.