Kontrakten gjelder boligkvarteret til Ivar Aasen-plattformen, som skal bygges i Singapore for Det norske oljeselskap ASA. Ivar Aasen er det første store feltutbyggingsprosjektet for Det norske.

— Vi er veldig godt fornøyd med at singaporebaserte SOE og Det Norske valgte oss til å levere boligkvarteret, sier markedssjef Leif Ståle Lidal ved Apply Leirvik.

Selskapet har fått flere lignende kontrakter den siste tiden, og dette betyr full aktivitet for de 275 Stord-ansatte de neste to-tre årene.

— Vi har så mye å gjøre at vi også er veldig på jakt etter nye folk, spesielt ingeniører og spesialister på prosjektledelse, sier Lidal.

Mellomstort boligkvarter

Han kaller oppdraget for det Det norske som et mellomstort boligkvarter. Det skal bestå av syv etasjer, med et samlet areal på 3300 kvadratmeter.

I tillegg til 70 lugarer består kvarteret av rekreasjonsområder, skifterom, kontrollrom, helikopterdekk og andre nødvendigheter som må til for å drive et hotell på et oljefelt til havs.

Kontraktsverdien på dette oppdragete er på 450 millioner kroner.

Til sammenligning var den største enkeltkontrakten for Apply Leirvik så langt på 1,1 milliarder kroner. Det var utvidelsen av boligkvarteret til Troll A-plattformen som ble levert i 2010.

Bygger flere samtidig

Nylig fikk Stord-bedriften også kontrakten på å bygge boligkvarteret til Gina Krog-feltet for Statoil og Martin Linge-felteet for Total, begge to med en verdi litt over 500 millioner kroner.

— Begge disse og Ivar Aasen-kvarteret skal leveres våren 2016. Martin Linge skal bygges ved et datterselskap utenfor Gøteborg, mens de to andre skal bygges her i Aslaksvik på Stord, sier Linga.

Her skal det også bygges et boligkvarter for Kværner til Edvard Grieg-feltet. Det har en verdi på 400 millioner kroner og skal stå ferdig neste sommer.

I Canada

Apply Leirvik er også engasjert i bygging av et boligkvarter til Hebron-feltet i Canada. Ansatte fra Stord står for prosjektledelsen, mens et lokalt selskap i Canada står for det meste av byggingen.

— Total kontraktsverdi er på 1,1 milliarder kroner, og vår andel er på rundt 50 prosent, forteller Lidal.

Han sier at alle selskapets ingeniører nå er i sving med prosjektering av de nye boligkvarterene som skal bygges.

— Men før byggingen kommer i gang blir operatørene våre opptatt med utrustning av en ny plattform for Conoco. Skroget er bygget i Finland og kommer til Kværner Stord om kort tid, sier Lidal.