FBI har beslaglagt datautstyr fra flere tenåringer, men har så langt ikke pågrepet noen. Israelsk politi har i tillegg arrestert fire ungdommer mistenkt for å stå i ledtog med de amerikanske tenåringene.

Saken startet med skrytet fra en 16 år gammel gutt i delstaten Washington, som hevdet at nettets sentrale datamaskiner ville bli angrepet nyttårsaften. FBI tok skrytet alvorlig, og gikk til aksjon. Flere andre amerikanske ungdommer fikk også politiet på døren etter at de planla cyberterrorisme i prategrupper på nettet.

16-åringen hevdet i et intervju med Los Angeles Times fredag at truslene ikke var annet enn skryt til kompisene. FBI sier på sin side at det er vanskelig å si om planene bare var tomt prat, siden de gikk til aksjon før noe ble gjort.

Han innrømmer imidlertid at han var med på å utvikle programvaren "Godswrath", som er laget for å sette i verk såkalte "denial of service"-angrep mot nettjenester.

— Trusselen var så alvorlig at det krevde en aksjon. Det er ikke verdt å la et slikt angrep inntreffe dersom det er skjellig grunn til mistanke om at planene blir satt ut i livet, sier FBI-agent Matt McLaughlin til Reuters.(Origo)