Selvfølgelig er det fristende å rusle rundt i el-butikkene når den ene teknologiske nyvinningen etter den andre kjemper om både hylleplass og oppmerksomhet. Og selvfølgelig er det like fristende å være blant de første som tar i bruk morgendagens tekno-leketøy. Men av og til kan det lønne seg å vente litt. I allefall om vi skal tro de vanligvis så snusfornuftige pennene i AOL Money and Finance. For om dette er skrevet med et glimt i øyet eller ikke er vi usikker på.

Uansett så har denne trauste bæreren av finansnyheter laget en 5 på topp liste over de duppedingsene og softisvarene ( software) du IKKE bør kjøpe — i allefall ikke ennå. For noen av disse produktene er det nok flere enn undertegnede som klør etter å få klørne i.

Her er listen over de fem duppedingsene og softisvarene du ikke bør kjøpe:

1. HD DVD og BLU-RAY

Formatkrigen mellom VHS og Betamax raser på nytt. Men denne gangen heter konkurrentene HD DVD og Blu-ray. Ingen vet i skrivende stund hvem som vil vinne ( for til syvende og sist så vil èn av disse stikke av med seieren).

Status per i dag: dårlig utvalg i filmer og svært dyre spillere i begge formater.

Dagens tips: Vent minst et halvt år før du bestemmer deg. Da vil sannsynligvis prisene ha sunket en del.

2. PLAYSTATION 3

Ennå ikke ute i Norge, men ligger klar i stargropa til lanseringen i slutten av neste måned.

Status per i dag: Nesten skremmende kostbare ( Ca. Kr. 6000.-). Få spill tilgjengelig og de som finnes har generelt fått lunkne omtaler. Et pluss for en innebygde Blu-ray spilleren.

Dagens tips: Vent til prisen har sunket og utvalget i både spill og Blu-ray filmer har blitt større.

3. TRÅDLØS DRAFT `N RUTER

Ny trådløs "N-teknologi". Skal gi både økt sikkerhet og høyere hastighet.

Status per i dag: Mye fikling under panseret. Her bør du være sikker på at ruteren er kompatibel med nettverkskortet ditt.

Dagens tips: Kjøp heller en standard ruter og vent med N-teknologien til den har blitt mer utbredt.

4. WINDOWS VISTA

For mange av oss er det allerede for sent å vente med denne. Men sitter du fortsatt på en PC med Windows Vista går du ikke glipp av særlig mye om du har litt is i magen.

Status per i dag: Mangler fortsatt en hel haug med kompatible drivere til det meste fra grafikkort til trådløse nettverk og skrivere. Har alle de typiske "barnesykdommene" til et nytt operativsystem.

Dagens tips: Bruker du PC`en hovedsaklig som spillplattform så bør du vente minst et halvt år. Det finnes så langt ingen spill eller applikasjoner som benytter seg av den nye DirectX 10 -teknologien.

5. KOMPAKTKAMERA MED 10 MEGAPIKSLER

Fem megapiksler er mer enn nok. Så med mindre du skal printe ut bilder i plakatstørrelser så trenger du egentlig ikke de fem ekstra megapikslene.

Status per i dag: Finnes både i små kompaktkamera, samt i Samsungs mobil-flaggskip SCH-B600. Dagens tips: Om det er ekstrem oppløsning du er på jakt etter så er speilrefleks et mye bedre valg enn kompakt / mobilkamera. Dette fordi optikken i disse er langt bedre enn i kompaktklassen.