— Hva skal jeg si? Jo da, det er mange penger, men jeg gjør ikke så mye med dem, og jeg tenker ikke så mye på dem, forsikrer en lattermild Andrine Flemmen - som tilfeldigvis var ute og shoppet og brukte penger da vi slo på tråden.

Og det kan hun gjøre med god samvittighet. For likningstallenes tale er klar. 28-åringen fra Molde er god for 3.786.000 kroner, mens fjorårsinntekten var på mer beskjedne 290.600. Med egen leilighet i Stølegaten og forhåpentlig mange gode skiår foran seg, burde økonomien være godt fundert.

- Sikret fremtiden

— Jeg føler at jeg langt på vei har sikret en god start når jeg en gang skal begynne å studere, sier Flemmen.

Prispenger, sponsorpenger, fastlønn fra skifabrikant, litt for staver, litt for hansker, briller, hjelm, plate og bindinger og enda litt til, har gjort moldenseren til mangemillionær. Men Andrine lar seg ikke affisere av en velfylt bankkonto.

— Selvfølgelig er jeg glad for å kunne tjene penger på det jeg liker aller best. Jeg elsker å stå på ski, og jeg liker å trene, sier den privilegerte 28-åringen og konstaterer at tilsiget av kroner har vært nokså jevnt de siste 3-4 årene.

Hun har bodd i egen leilighet i Stølegaten de siste tre årene. Og der har ungkarsjenten tenkt å bli boende.

— Jeg trives veldig godt i Bergen, er oppriktig glad i byen og naturen her.

Den pengesterke fra Molde har ingen ambisjoner om å ta opp kampen med andre Molde-millionærer. Andrines knappe fire millioner hadde knapt holdt til en livbåt på Røkkes «Reverie».

— Nei, jeg får heller satse på å bli best på ski, sier Andrine Flemmen og ler.

«Nedtur» for Brann

I Brann har det vært sparekniv og dalende lønnsnivå de siste sesongene. Millionlønningenes tid er forbi på Stadion, skal vi tro administrerende direktør Bjørn Dahl.

— Lønningene har flatet ut, for å si det mildt. Fra 2000 til 2003 har vi opplevd en radikal utvikling når det gjelder utbetalinger. Stort sett alle som har fornyet kontraktene med Brann har gått ned i lønn - og fått en langt mer resultatorientert inntekt, fremholder Dahl.

Han forteller at de totale utgiftene til A-laget er så godt som halvert i løpet av de tre siste årene.

— Lønns- og driftsutgiftene til A-laget er redusert fra 20 millioner til drøyt ti millioner på tre år. Og det har vært tvingende nødvendig.

Selv endte direktøren på en nettoinntekt på 321.500 kroner i fjor, men Dahl legger ikke skjul på at det ligger ekstraordinære fradrag i den summen.

Kristen Skjeldal har gjort unna en tung sesong i skisporet, men bankkontoen har likevel vokst med en halv million siden sist. 36-åringen fra Bulken tjente 349.400 kroner i fjor, og står oppført med en formue på 1.574.000 kroner. Mye av dette er penger som står på «Skiløperfondet» og som ennå ikke er beskattet.

LYKKELIG I STØLEGATEN: Andrine Flemmen stortrives i Bergen og Stølegaten. I går var 28-åringen på shopping - med god samvittighet. En formue på nesten fire millioner kroner burde holde til noen handleturer både i Bergen og Paris.<br/>Foto: TOR HØVIK