Votering over Bergen kommunes årsmelding er vanligvis en rutinemessig affære i bystyret.

I dag ble det derimot debatt rundt meldingen, som flere i opposisjonen mener skjønnmaler situasjonen i kommunen til fordel for byrådet.

— Glansbilde

— Dette er en melding som gir et glansbilde av Bergen kommune, sa Harald Schjelderup, gruppeleder for Ap.

Senterpartiets Ove Sverre Bjørdal var så irritert på ordlyden i årsmeldingen, at han like godt foreslo å stemme imot hele meldingen.

— Den gir ikke et objektivt og rett bilde av tilstanden i kommunen, slik kravet er til slike årsmeldinger, hevdet Sp-politikeren, som jobber som revisor.

- Ansvarlig byråd

Han viste til et nærliggende eksempel:

— Det står ikke et ord om det store vedlikeholdsetterslepet i bergensskolene. Det betyr at dersom en bare leser denne årsmeldingen, går en rundt og er lykkelig uvitende om at skolene i byen holder på å dette fra hverandre, sa Bjørdal.

Sp fikk med seg Rødt og Miljøpartiet De Grønne på å stemme imot årsmeldingen. Byrådet fikk likevel komfortabel støtte i bystyresalen.

— Det overordnede inntrykket er at kommunen styres forsvarlig og ansvarlig. Så vil det alltid være noen enkeltsaker som skiller seg litt fra det, og det er å forvente at opposisjonen trekker frem dem, sa Anette Strand (H).