— At Statoilaksjen faller med nesten ti prosent i løpet av en dag hører virkelig til sjeldenhetene, sier partner i Holbergfondene, Gunnar Torgersen.

Siste uken har Statoil-aksjen falt med 13, 6 prosent, og siste måneden har den falt med 14,3 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs hadde klokken 12.00 i dag falt med 3,2 prosent.

Overraskende reaksjon

— Tiltross for oljeprisfallet vi har hatt i høst, har Oslo Børs likevel holdt seg nokså godt. Derfor er det overraskende at et fall i oljeprisen på bare tre - fire dollar fatet, etter OPEC-møtet i går, gir en så sterk reaksjon på Statoil-aksjen og de øvrige oljeaksjene på børsen, sier Torgersen.

Tror på høyere priser

Han mener det er grunn til å merke seg at selv om sportprisen på olje nå er på 72 - 73 dollar fatet, så er prisene for levering av råolje et par år frem i tid likevel på over 80 dollar fatet.

— Ser vi på oljeprisene for levering i 2019, er de nå omtrent like høye som de var for ett år siden da spotprisen på råolje var 110 dollar fatet, sier Torgersen.

Gullalderen kan være forbi

Han mener at oljeprisen rett og sett er upredikerbar og at det stort sett er bortkastet å spå noe om denne prisen. - Men vi må forholde oss til oljeprisen, for den betyr svært mye for norsk økonomi. Og blir prisen liggende på dagens nivå kan det rett og slett bety at gulladeren for norsk økonomi er forbi, sier Torgersen