Neste høst starter byggearbeidet på det som vil gi Statoil en samlet bygningsmasse på 130.000 kvadratmeter på Sandsli.

Til sammenligning har Bergens største bygning, sentralblokken på Haukeland sykehus, et areal på 125.883 kvadratmeter. Det største kjøpesenteret i Bergen, Lagunen Storsenter, er på 37.000 kvadratmeter.

— Hovedpoenget er å få samlet alle våre aktiviteter i ett miljø, slik at vi blant annet får en mer komplett samhandling mellom offshore og onshore, sier Margareth Øvrum, konserndirektør teknologi og ny energi.

I dag er selskapet spredt på syv ulike steder i Bergen. Leieavtalene hos Nera, Telenor og Sandsligården 1 og 2 vil bli avviklet når det nye gigantbygget står ferdig. Totalt utgjør disse leiearealene ca. 22.000 kvadratmeter.

— I tillegg til målsettingen om å opprettholde produksjonen på norsk sokkel, ledes vår internasjonale aktivitet innen boring og brønn her fra Sandsli. Derfor vil en samling av alle våre aktiviteter være en lønnsom investering, sier Øvrum.

Ved Statoils kontorer i Sandsli-/Kokstad-området jobber det i dag 3400 personer. Det nye bygget vil gi plass til 1000 ansatte, blant annet de 750 som jobber i de fire leiebyggene.

Hva synes du om planene? Si din mening her.