— Bergen er en internasjonal og utadvendt by, og vi tror dette blir en bra Starbucks-by, sier Joannis Vendrig managing director i Starbucks Scandinavia.

Kaffekjeden fra Seattle i USA skal nå etablere seg i Bergen.

Lenge var Dromedar Kaffebar den eneste kjeden med utsalg i Bergen, men høsten 2012 etablerte også svenske Waynes Coffe seg i Bergen.

Åpner i november

I november åpner de Starbucks i Kjøttbasaren.

Umoe Restaurants fikk de geografiske rettighetene til Starbucks for Norge og Sverige i september i fjor, og arbeider målrettet med å ekspandere det amerikanske kaffekonseptet i de største byene i Norge og Sverige. De har lett etter lokaler i Bergen siden slutten av fjoråret.

Arbeidet med å forvandle Kjøttbasaren til en Starbucks har foreløpig ikke begynt.

— Vi er veldig fornøyde med at vi fant beliggenheten. Den er synlig og godt plassert, i tillegg til at lokalene er veldig fine, sier Vendrig.

Vil åpne flere

Det blir trolig ikke den eneste Starbucks-filialen i Bergen, skal man tro Vendrig.

— Vi har ambisjoner om å åpne flere, og har flere prosjekter på gang. Vi har ikke noe konkret enda, men det gjelder i nær fremtid og på lengre sikt, sier han.

To i Norge

I februar i fjor åpnet det en Starbucks på Gardermoen, og i mai åpnet Umoe Restaurants sin første Starbucks i Oslo City.

— Det har gått veldig bra i Oslo. Vi har hatt virkelig godt besøk, og det er fremdeles køer.

— Vi regner med et stort innrykk i Bergen når vi åpner i november, sier Vendrig.

I løpet av de neste månedene utvider Starbucks med en ny filial i Bogstadveien i Oslo, og tre i Trondheim, blant annet på flyplassen Værnes.