Stangeland kjøpte i dag 37.400 aksjer i Bergen Group til kurs 6,94 kroner. Med kjøpet øker han sin aksjeandel til 28,4 prosent, opp vel en halv prosent.

Vil ha mer

— Jeg skulle gjerne kjøpt mer, men det var det jeg fikk tak i, i dag, sier Stangeland.

Han har tro på at Bergen Group med ny ledelse og strategi skal komme sterkt tilbake etter finanskrisen. Nylig skiftet Stangeland ut både konsernsjef og styreleder og tok over ledelsen selv. Både styreleder Hans Olav Lindal og konsernsjef Pål Engebretsen trakk seg i uenighet med eierne om den videre strategien.

Mener aksjen er billig

- Er du fortsatt på kjøperen i Bergen Group?

— Jeg tar det jeg får på kurs rundt syv kroner. Det er jo kjempebillig. Jeg følger kursen og kjøper meg opp ytterligere. Jeg har ikke noen nedre eller øvre limit, men slik kursen er i dag kjøper jeg, sier Stangeland.

Skal opp i 33 prosent

Målet er å komme opp i samme størrelse som største aksjonær Brian Chang i Singapore-selskapet Spring Capital Resources Inc. Chang er i dag største aksjonær med 33,1 prosent av aksjene i Bergen Group.

— Jeg har klokketro på fremtiden for selskapet på litt sikt og håper det at jeg kjøper gir et godt signal på den troen jeg har. Størrelsen på aksjeposten min er ikke så viktig, men jeg som mål å ligge på vel 30 prosent, på samme nivå som Brian, sier Stangeland.

Si din mening i kommentarfeltet under!