Ny flyterminal skal bygges på Bergen lufthavn.

Ved Lilandshaugen skal det sprenges bort en million kubikk med fjellmasser.

Stenger veien

Dette får konsekvenser for deg om du skal ut å fly. Veien inn og ut av Flesland vil bli stengt i inntil 20 minutter i perioder.

— Vi gjør det vi kan for å redusere konsekvensene for passasjerene, men noe venting blir det. Det dumme er at for å gjøre ting bedre, må vi gjøre det verre i en periode, sier prosjektdirektør Alf Sognefest.Veien vil bli stengt i perioder fra fem til tyve minutter, når salvene fyres av.

Sognefest sier at de prøver å fyre av salvene klokken 13.00 og 19.00. Søndager blir det ingen sprengning. Arbeidet skal pågå i om lag ett år fremover.

- Beregn ti til tyve minutter ekstra

— Jeg vil oppfordre reisende å beregne ti til tyve minutter, ekstra om de skal fly i de periodene. Normalt blir det bare en sprenging pr. dag. Stengningen blir normalt på fem minutter og maks tyve minutter, sier Sognefest.

Når det sprenges vil utkjøringsområdet fra Flesland og deler av området øst for flyplasshotellet bli stengt. Folk i gargobyggene blir evakuert under sprengingen.

Her på Avinor sine sider finner du daglig informasjon om når det sprenges.

SLIK BLIR DET: Flesland lufthavn skal utvides kraftig, ifølge reguleringsplanen som bystyret skal behandle på sitt neste møte. Det nye, langstrakte terminalbygget er til høyre, mens dagens terminal og parkeringshus sees til venstre.
Illustrasjon: NSW Arkitekter & Planleggere AS