Tidenes største studentidrettsfestival går av stabelen i Bergen til høsten.

Studentlekene NHHS Bergen Challenge 12.-16. oktober skal bli landets største studentidrettsfestival. Opptil 4000 studenter skal sette sitt preg på byen både på idrettsarenaer og i sosiale omgivelser. Det er studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) som arrangerer og Norges Studentidrettsforbund (NSI) sponser både arrangementet og reise for utenbys studenter.

Første gang

— Dette er første gang vi arrangerer Bergen Challenge og vi er rimelig spent, sier førsteårsstudent og assisterende markedsansvarlig Lovise Sannes Krosby.

Sammen med masterstudent og festivalleder Kjetil Sand har de lagt mange timer ned i møter med sponsorer, Bergen kommune og andre som bidrar. Det blir ikke bare idrett, men en rekke sosiale arrangement.

Åpningsseremonien foregår på Festplassen, med underholdning, kjente artister, konferansier og utdeling av fakler til å tenne Bergen Challenge-ilden. Et telt på over 1000 kvadratmeter vil stå på Festplassen under hele festivalen og det planlegges en folkefest i byens gater.

Får god rabatt

— Ja, dette skal også være tilgjengelig for Bergens befolkning. Vi håper det kan bli en folkefest, en oktoberfest. Per i dag er det 128 studenter ved NHH som deltar i planleggingen. Når det nærmer seg oktober vil cirka 500 studenter være involvert i festivalen, så dette blir stort. Bergen kommune har vært fantastisk og vi får leie Festplassen under hele festivalen for en svært billig penge. Vi får også god rabatt på alle idrettshallene. Både politi og brannvesenet har godkjent det meste av opplegget, sier Sand.

Funksjonshemmede

Samlet skal de bruke 28 arenaer i Bergen. 15 av disse er kommunale idrettshaller. Det skal konkurreres i alt fra håndball, fotball, svømming, tennis til elinnebandy for funksjonshemmede.

— NSI gir en støtte på 15.000 kroner pr. student mesterskap (SM) eller 270.000 kroner for de 18 vi arrangerer. I tillegg får vi 3000 i dommerstøtte pr. SM. På toppen får vi 35.000 kroner for elinnebandy for funksjonshemmede, sier Sand.

Banker og teleoperatører

Men også næringslivet vil være med. Studentene er inne i siste fase i forhandlingene om hovedsponsorer.

— Store banker, regnskaps- og revisjonsselskap, teleoperatører, bilforretninger og dagligvarekjeder er med. Vi har ikke landet på hovedsponsorer ennå, men vi regner med det er på plass i løpet av kort tid. Først da kan vi begynne å booke artister til kveldsarrangementene, og den store banketten i Vestlandshallen siste dag, sier Krosby.

Budsjettet er foreløpig på 2,9 millioner kroner.

—  Det er veldig pessimistisk i forhold til sponsorinntekter, men vi må holde oss selv i tøylene, sier Sand som håper at det at overskuddet går til de to veldedige organisasjonene NHH Aid og MOT, vil lokke flere sponsorer.