Åsane-spissen tjente 178. 000 kroner på å klippe hår i fjor.

Det utgjør et par månedslønner for en Brann-spiller, men 32-åringen med elleve seriefulltreffere for Åsane, klager ikke.

— Det meste av pengene jeg tjener, kommer fra frisørsalongen, men jeg trives utmerket i klubben min, sier Lund.

Fra Åsane får han så vidt dekket utgiftene pluss litt til. Ingen blir rik av å spille for Bergens nummer-to-klubb. Ikke engang mannen som er nummer én på Branns ønskeliste.

— For meg er ikke pengene motivasjon i det hele tatt. Men det hadde selvfølgelig vært kjekt å få muligheten til å satse hundre prosent på fotballen. Slippe å jobbe syv-åtte timer i frisørsalongen før trening, sier Thomas Lund og bedyrer at han er godt fornøyd med tilværelsen ý selv med 178.000 i årslønn.

Billig trener

Hans trener, Espen Brochmann, er klubbens best betalte. Men bare en brøkdel, eller drøyt 100.000 av de 583.600 nettokronene han tjente i fjor, stammer fra trenergjerningen.

— Jeg er ganske sikkert den dårligst betalte treneren i 1. divisjon, sier Brochmann og ramser opp en rekke kolleger med både millionen og mer til i årslønn.

— Jeg gjør dette mer av entusiasme og klubbfølelse, enn for pengenes skyld. En av grunnene til at jeg «har råd til» å tjene såpass lite i Åsane, er at jeg har bra betalt i jobben min, sier regiondirektøren for Elcon Finans.

Ingen Brann-millionærer

I Brann har Bjørn Dahls innstramningspolitikk begynt å bære frukter. De feite millionlønningene forsvant ut Stadion-porten sammen med Magnus Kihlstedt og Svante Samuelsson. Klubbdirektør Bjørn Dahl lover at det blir enda mindre i lønningsposene neste år.

— Det er slutt på millionlønningene i Brann. Dette er et resultat av den nye lønnspolitikken, kombinert med mindre bonusutbetalinger etter forrige sesong (7. plass, red.anm.), sier Bjørn Dahl.

Trøsten får være at det fortsatt er lukrativt å sparke ball på Stadion.

Raymond Kvisvik topper listen som ble lagt ut i går - med 841.900 nettokroner. Hans klubbkamerat i Austria Wien, Thorstein Helstad, fulgte hakk i hæl med drøyt 826.000 kroner i årslønn.

Svante Samuelsson, som ga bort bonusen sin til ungdomsarbeidet i Brann i fjor høst, nøyde seg med 614.000 nettokroner, men mottok til gjengjeld lønn kun i trekvart år før han reiste til Stockholm og AIK.

LØNNSHOPP: Dersom Thomas Lund tar skrittet fra Åsane til Brann, kan han vente seg et kraftig lønnshopp. I fjor hevet frisøren med det kjappe rykket 178,400 kroner i lønn, det meste for å klippe hår. ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ