Ivrige nettsurfere som søkte to av verdens mest besøkte nettsteder lørdag ble avspist med MyDomains.com hjemmeside. Årsaken til feilen ble sporet til en feilkonfigurert server hos MyDomains.com. Selskapet innrømmer tabben og forteller at de brukte hele søndagen på å rette problemet.

Feilen førte til at surfere som forsøkte å komme inn på Yahoo.com, MSN.com og en rekke andre nettsteder endte på en underside hos MyDomains.com. Amerikanske nettaviser har spekulert i om en hacker sto bak kapringen for å sørge for trafikk på en egen side. MyDoamins.com tilbakeviser dette og hevder det hele var en tilfeldig feil.

Problemet oppsto lørdag da MyDomains.com feilkonfigurerte sin DNS-server. Slike servere knytter domenenavn som Yahoo.com med et underliggende IP-nummer, som for eksempel 204.71.200.72. Hvis feil IP-adresse knyttes til et domenenavn vil brukere som benytter DNS-serveren sendes til feil nettsted.

Flere hevder DNS-systemet er et av internetts store svakheter, og at feilkonfigurering av servere lett kan misbrukes av kriminelle.

— Det er svært overraskende at vi ikke har sett flere slike feil, sier Joel de la Garza i Securify.com.(Origo)