Frukt— og grønnsaksprodusenten Frunet har gjennom et tysk advokatfirma krevd innsyn i all dokumentasjon i saken, noe helsemyndighetene i den tyske delstaten hittil konsekvent har nektet, opplyser advokat Sabine Pellens.

Les også:

Den økologiske grønnsaksdyrkeren, som holder til i Malaga-regionen, ventes å kreve erstatning på flere millioner euro. Mistanken om at bedriftens agurker var kilden for E. coli-smitten fikk salget til å bryte sammen.

Har kostet 30 mennesker livet

Senere er de spanske bøndene frikjent for mistankene om at det var deres agurker som har smittet folk med den farlige tarmbakterien.

Smittekilden for E. coli-utbruddet som hittil har tatt livet av 29 tyskere og én svenske, er fortsatt ikke funnet, men mistankene er også blitt rettet mot bønnespirer fra en tysk produsent.

Opphevet advarselen

Tyskland opphevet fredag advarselen mot å spise rå tomat, agurk og bladsalat. Advarselen mot bønnespirer blir imidlertid opprettholdt.

Siden begynnelsen av mai er det registrert flere enn 2.800 tilfeller av E. coli-smitte. 722 av de smittede er rammet av følgesykdommen HUS, som blant annet gir nyresvikt.

De siste dagene har tallet på nye smittetilfeller gått tilbake.