Spanias kredittverdighet er nedjustert fordi landet har fått 100 millioner euro i kriselån for å redde spanske banker. Kriselånet vil gjøre Spanias gjeldsbyrde enda tyngre å bære, fastslår kredittvurderingsbyrået Moody's. Det skriver NTB.

Kredittverdigheten er nedjustert fra A3 til Baa3.

Søppelstatus

Det vil si at kredittvurderingsbyrået mener det eksisterer en større risiko for at Spania ikke vil klare å betale sin statsgjeld. I sin vurdering skriver byrået at det tror Spania vil være nødt til å be om et kriselån til, som vil være enda større enn det som Spania allerede har fått innvilget.

— Spanias statsgjeld nærmer seg søppelstatus, skriver den spanske avisen El Mundo tidlig torsdag morgen på sine nettsider.

På nivå med Namibia

Nedgraderingen betyr at det å kjøpe spansk statsgjeld anses som like risikofylt som å kjøpe statsgjeld fra Romania, Tunisia, Peru, Panama, Namibia og Island .

Byrået advarer at det kan komme til å nedgradere Spania ytterligere i løpet av de neste seks månedene.

Mandag trakk markedene et lettelsens sukk etter at meldingen om kriselånet kom forrige helg. Men gleden var kortvarig; utover dagen sank børsene mens rentene på spanske statspapirer skjøt i været. Også Italias statspapirer opplevde høye renter tirsdag denne uken. Samme dag ble ytterlige 18 spanske banker nedgradert av ratingbyrået Fitch.