Sony har siden påske gjennomgått et sammenhengende hackermareritt.

Først oppdaget selskapet et digitalt innbrudd i kunderegisteret til 77 millioner Playstation-brukere, der e-postadresser, passord og muligens kredittkortinformasjon forsvant. For å sikre seg mot ytterligere innbrudd, valgte selskapet å stenge tjenesten.

Noen dager senere ble det kjent at ytterligere 25 millioner kunder hos Sony Online Entertainment hadde blitt frastjålet informasjon av ubudne hackere. Både navn, adresser, telefonnummer, e-postadresser, fødselsdato, brukernavn og passord skal være på avveie.

Lørdag bekreftet Sony at tjenesten Sony Pictures også har blitt et hackeroffer.

Les også:

— Vi har bekreftet at et innbrudd har skjedd og har tatt grep for å beskytte oss mot ytterligere inntrengere, sa Michael Lynton, styreleder i Sony Pictures Entertainment, ifølge Bloomberg.

  • Vi har også satt ned en ekspertgruppe som analyser angrepet nærmere, sa Lynton.

Sony har også kontaktet USAs føderale etterretningstjeneste (FBI) for å få bistand i kampen mot de digitale tyvene.

Angrepet mot Sony Pictures ble kjent bare to dager etter at Sony Playstation åpnet igjen, etter å ha vært stengt i seks uker på grunn av hackerangrepet i april.

- Bare å forsyne seg

En gruppe som kaller seg LulzSec hevder de står bak angrepet på Sony Pictures og sier de stakk av med ukryptert personlig informasjon til en million brukerkontoer.

Om noen av brukerkontoene er norske, er foreløpig ikke kjent.

  • Det var bare å forsyne seg. Dette er respektløst og utrygt, de ba om det, sier gruppen i en uttalelse på nettet.

Stort tap

De økonomiske konsekvensene av hackerangrepene og den påfølgende seks uker lange stengingen av Playstation-nettverket er så langt estimert til 14 milliarder yen, noe som tilsvarer 950 millioner kroner.

  • Min største bekymring er om utgiftene relatert til innbruddet vil klare å begrense seg til 14 millioner yen, sier markedsanalytiker Tsunenori Ohmaki til Bloomberg.