1770 ansatte bytter arbeidsplass når DnB Nor åpner sitt nye finansbygg i Solheimsviken.

Allerede 14. mars starter rivingen av Arenum. Før det er de ansatte i DnB Nor invitert til «rivefest» i den gamle bygningen.

Høsten 2013 flytter DnB Nor inn i flunkende nytt bygg. Det blir en av de største flyttesjauene i Bergen noensinne.

Lang avtale — Dette skal bli Bergens mest moderne og effektive finansbygg, sier Rathke, konserndirektør i DnB Nor og adm.dir. i Vital.

Bankfilialene til DnB Nor i Bergen skal opprettholdes. Alle andre funksjoner skal flyttes til Solheimsviken. Det inkluderer livselskapet Vital, som er eid av DnB Nor og som i dag holder til i Fyllingsdalen.

— Vi føler vi er med på et stort løft for byutviklingen, sier DnB Nors divisjonsdirektør Katrine Trovik.

GC Rieber-selskapet Solheimsviken Næringspark skal bygge og eie lokalene. Leien DnB Nor skal betale, vil ligge en plass mellom 60 og 64 millioner kroner i året.

Banken har inngått en avtale hvor byggene leies for 10, 16 og 19 år, med mulighet til å forlenge avtalen med 12 år for hver av delene.

— Vi skal være lenge i Solheimsviken, sier Rathke.

Vital forsvinner Ved å samlokalisere driften blir arealbruken til DnB Nor nesten halvert. I november forsvinner dessuten Vital-navnet, og «Nor» forsvinner fra banknavnet.

— Samlokaliseringen er en del av vår strategi for å fremstå med ett ansikt overfor kundene, sier Rathke.

— Og vi skal kunne ta imot kundene våre på en bedre måte. Hele første etasje er ment å være publikumsarealer, sier Trovik.

— Vi håper publikum vil bruke strandpromenaden, sier Rathke.

Hva synes du om planene? Si din mening!