Omsetningen økte med 20 prosent i fjor til 304 millioner kroner, mens resultat før skatt nesten ble doblet til 8,2 millioner kroner.

— Vi har aldri hatt høyere omsetning tidligere. 2010 er vårt beste år noensinne, sier Trond Sandven.

131 flere biler En av grunnene er flytting av hovedbutikken fra Fanaveien til Kokstad.

  • Det har gitt oss økt varelager, vi har økt bemanningen, omsetningen og inntjeningen. Vi har fått opp volumet og solgte i fjor 735 biler mot 604 biler i 2009, sier han.

Færre dyre biler

Sandven har solgt færre av de dyreste bilene i prisklassen 1,5 til tre millioner kroner. Men derimot mange flere i prisklassen 400.000-500.000 kroner.

I fjor solgte Sandven 40 biler over en million kroner. Det er en kraftig nedgang fra rekordåret 2006 da butikken solgte 85 biler over millionen.

- SUV ikke av moten

Hovedgrunnen til at salget av de dyreste bilene de siste årene har gått kraftig ned, er ifølge Sandven innføringen av de nye avgiftsreglene for biler med stor motor.

  • Det er vesentlig færre av de dyreste, men vi har solgt mange Porscher og noen Bentley. I sjiktet 400.000-500.000 kroner går det unna mye Audi, BMW og Mercedes. Men at noen kan hevde at SUV er gått av moten er helt feil. Vi selger mange SUV-er, Range Rover og BMW X5. Også Lexus, Ford Kuga og Mitsubishi Outlander er populære. SUV-er er den mest attraktive varen vi har i butikken, sier bilselgeren på Kokstad.

- Range Rover tatt helt av

2011 kommer, ifølge den profilerte bilselgeren, til å bli nok et rekordår.

  • Vi har forhåndssolgt 49 Range Rover av den nye typen som kommer i september. Det har aldri skjedd før i Bergen. Fra fabrikken er vi tildelt 77 biler av den nye Range Rover Evoque. Dette er biler som i pris starter på 600.000 kroner. Dagens Range Rover begynner i pris på en million kroner. Totalt får vi i år 112 Range Rovere av ulike typer, sier Sandven.

Salget av Range Rover har tatt helt av, og det er store forventninger til den nye og billigere modellen som lanseres i år.

  • Range Rover er utrolig populær, selv enkelte eiere av bilbutikker med andre merker kjører Range Rover. Det gjør nesten alle vi som jobber i Sandven AS også, sier han.

Trond Sandven startet med to tomme hender og importerte sin første bil i 1997. I dag har Sandven 26 ansatte, og bare de to siste årene har han ansatt ti nye medarbeidere.

Sandven har to butikker og eget verksted i Bergen.