— Formuen ligger i veggene og i huset, sier hotelldirektør Anne S. Hillestad Hilland.

Direktøren har praktisk talt vokst opp på hotellet. Foreldrene drev stedet til datteren tok over. Siden da har det gått jevnt og trutt oppover. Med en formue på 16.503.000 rager hun som nummer to på Lindås sine likningslister. Øverst på listen står Torstein Søland, i år som i fjor. 60-åringen er medeier i Bergans fritid, noe som sikrer ham en solid formue på godt over 21 millioner. Med over tre millioner i inntekt, er han den som betaler mest skatt i kommunen, med et bidrag på 1.123.874 kroner.

Både Søland og Hillestad Hilland er tross sin høye inntekt lite i fokus. Den mediesky hotelldirektøren medgir at hun ikke er glad i å bli intervjuet.

Også hun har økt sin skattemessige formue fra i fjor.

— Det skyldes vel oppskriving av aksjene, sier Anne S. Hillestad Hilland. Pengene investeres hovedsakelig i eiendom. For fem år siden overtok hun Westland Hotell, også det i Lindås kommune.

— Siden starten har vi utvidet etter hvert. Pengene går tilbake til bedriften for hele tiden å skape et bedre produkt, sier hotelldirektøren.

Alver Hotel satser på kurs og konferanser, i tillegg til selskaplokaler og restaurantdrift.

RIKESTE LINDÅS-KVINNE: Anne S. Hillestad Hilland tjener godt på hotelldrift. I Lindås kommune er hun oppført med en formue på over 16 millioner kroner.
Foto: Helge Skodvin