Det sier Marit Warncke, administrerende direktør i Bergen Næringsråd. Hun ønsker det nye selskapet velkommen. Selskapet er en fusjon av rådgivningsselskapene Firstventura og Input.

— Det er gledelig når nye arbeidsplasser gir jobber til nyutdannede, sier Warncke. Hun påpeker at rådgivningsselskapene ofte foretrekker ansatte med lang erfaring.

Vil bli «talentfabrikk»

Selskapets ledelse tilkjennegir klare ambisjoner for sin rekrutteringsprofil.

— Målet er å bli en av byens mest attraktive arbeidsplasser for unge som vil opp og frem i næringslivet, sier Hans Kristian Skjold, som er direktør for marked i det nye selskapet.

Det fusjonerte selskapet skal ha hovedkontor i Bergen og avdelingskontorer i Oslo, Malmö, London og Edinburgh.

— Bergen er et naturlig valg som base. Vestlandet har veldig mye industri og historisk sett mer stabil arbeidskraft, sier Rolf Wergeland, administrerende direktør for det blodferske selskapet, som foreløpig går under arbeidstittelen Inventura.

Om lag 45 av de ansatte skal være basert i Bergen, og selskapet er nå på utkikk etter både egnede lokaler og nye ansatte til å fylle dem.

— Vi brenner for å videreutvikle oss som talentfabrikk. En universitetsby som Bergen er jo midt i smørøyet for å få tak i unge, skarpe hoder, sier Wergeland.

- Modig målsetting

Målet er å passere 100 ansatte innen utgangen av 2013, og hodejakten er allerede i gang.

— Vi har behov for folk med teknisk, økonomisk og juridisk spisskompetanse, sier Wergeland.

Daglig leder ved Karrieresenteret i Bergen, Rønnaug Tveit, roser selskapet for sin målsetting.

— Vi ønsker velkommen alle seriøse selskaper som spesifikt ønsker nyutdannede. Talentfabrikk er en modig målsetting, sier hun.

Fylkesmann Lars Sponheim har tidligere uttalt at Bergen nærmest vasser i nyutdannede jurister og økonomer, og at dette er et potensial som blir dårlig utnyttet.

Ifølge Tveit er økonomer og jurister er blant dem som i størst grad reiser fra Bergen etter endt utdanning. Karrieresenterets forrige kandidatundersøkelse viser at 26 prosent av juristene og 30 prosent av NHH-økonomene fikk sin første jobb i Hordaland.

Svært høyt arbeidspress

— Dette er kompetanse bergensregionen på langt nær utnytter fullt ut. Selv om økonomene og juristene ikke er dem som strever mest på arbeidsmarkedet, er det absolutt av verdi å øke mulighetene i Bergen, sier hun.

Tveit er imidlertid usikker på om konsulentbransjen er det som vil trekke jurister og økonomer som ønsker seg en roligere jobbstart.

— For mange vil dette være attraktivt. Men vi ser også at flere av dem som søker veiledning hos oss ser ut til å ønske seg andre typer arbeidsplasser enn selskaper med svært høyt arbeidspress, noe som ofte er en tendens i konsulentbransjen, sier hun.

Er dette bra eller? Del din mening med oss!