• FOTO: Arash A. Nejad

Søker IT-talenter via Donald Duck

Kampen om IT-talentene er hard. Et konsulentselskap velger en utradisjonell metode for å annonsere etter medarbeidere.

I årets påskeutgave av Donald Duck&co har det norske IT-konsulentselskapet E-vita rykket inn stillingsannonse for å tiltrekke seg gode IT-hoder.

Bakgrunnen er den tøffe konkurransen om å kapre IT-talenter.

- Når konkurransen om talentene er hard, blir man lett usynlig på annonseportaler som Finn.no, derfor prøver vi noe utradisjonelt. Både for å vise oss frem til dem som ikke kjenner oss fra før, og kanskje vekke interesse hos noen IT-helter i neste generasjon også, sier administrerende direktør Frank Rognstad i E-vita til Aftenposten.

Voksne lesere

Hun fløy rett inn i godt betalt jobb Han viser til at Donald har i størrelsesorden 200.000 voksne lesere per utgave.

- Donald er undervurdert som annonsemedium mot voksne, og særlig IT-folk. Man trenger ikke å se lenger enn til Donaldistene på Blindern som er aktive den dag i dag for å se det, sier Rognstad.

Det norske selskapet har 50 ansatte og søker seks nye medarbeidere. Rognstad håper også annonsen i tegneseriebladet vil understreke at de er en arbeidsplass der humor og lekenhet er viktig.

Stort behov i fremtiden

Direktør for myndighetskontakt Liv Freihow i IKT Norge bekrefter at det er en tøff konkurranse blant bedriftene om å tiltrekke seg folk med riktig IT-kompetanse.

- Jeg synes det er en kreativ måte å søke etter talenter på, og forhåpentlig vil det gjøre IT-bransjen litt synlig for barn også. For det er helt klart at vi vil trenge mange flere med IT-kompetanse i fremtiden, sier Freihow.

Har du spørsmål om jobb, rekruttering og søknadsskriving? Send spørsmålet til en av våre jobbeksperter!

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Økonomi

Bilder

UNDERVURDERT: - Donald er undervurdert som annonsemedium mot voksne, og særlig IT-folk, sier Frank Rognstad. FOTO: ARASH A. NEJAD