Tidligere Sparebanken Vest-sjef havner på åttende plass over Hordalendingene som tjente best i fjor. Klakegg står i skattelistene oppført med en inntekt på 24,3 millioner kroner og en formue på 11,6 millioner.

Klakeggble i fjor høst tvunget til å gå av som toppsjef i Sparebanken Vest etter uenighet med styret. På vei ut fra banken fikk Klakeggmed seg om lag 32,5 millioner kroner. 15 millioner av dette var allerede opptjent pensjon, mens 17,5 millioner kroner er etterlønn.

Den omfattende sluttavtalen skapte opprør i banken og førte til at den sittende konsernledelsen fjernet sine etterlønnsavtaler.

— Ble veldig overrasket

Klakegg er imidlertid ikke alene om å tjene godt på utbetalinger fra tidligere arbeidsgiver. Sommeren 2012 måtte Kjerstin Fyllingen gå fra jobben som konserndirektør og landssjef i forsikringsselskapet Tryg.

- Jeg ble veldig overrasket over å få den beskjeden. Men sånn er det. Jeg må bare ta det til etterretning, sa Fyllingen da til BT.

Tjente 11 mill. utenom sykehuslønn

Like før jul i 2012 fikk Fyllingen ny jobb som sykehusdirektør på Haraldsplass Diakonale Sykehus. Årets likningstall kan likevel ikke forklares med sykehusjobben. Der er Fyllingen nemlig oppført med en skattbar inntekt på 12,4 millioner kroner, noe som gir henne en 40. plass på inntektstoppen i Hordaland.

Ifølge regnskapene til Haraldsplass, var Fyllingens lønn derfra i fjor på 1,2 millioner kroner.

Det aller meste av hennes likningsinntekt på 12,4 millioner kroner er utbetaling av sluttpakke og gevinst ved salg av aksjer og opsjoner etter at hun sluttet i Tryg. I skattelistene står Fyllingen oppført med en formue på 6,0 millioner kroner.

Les også:

Disse tjente best i Hordaland i fjor