• Nå har vi fått likeverdige forhold for flybussene, sier Robert Aasmul.

Det har vært mye strid mellom de to firmaene som kjører flybusser fra Flesland flyplass i Bergen. Ikke minst har den ulike plasseringen utenfor terminalen skapt diskusjon.

Skryter av Tide

Torsdag ettermiddag klokken 14.00 ble det en endring på dette. I samband med arbeidene med utbygging av Flesland, har de to busselskapene fått nye holdeplasser. De nye holdeplassene ligger mellom terminalbygget og parkeringshuset.

— Dette er en gledens dag. Og vi har hatt stor økning i trafikken allerede, sier administrerende direktør i Flybussbergen, Robert Aasmul.

Samtidig skryter han at Tide og deres sjåfører.

— Nå fungerer samarbeidet med dem godt. Vi har jo begge et ønske om at flere skal ta bussen til og fra flyplassen, sier Aasmul.

Åpner nye ekspressruter

Aasmul sier at Flybussbergen nå har fått konsesjon til to nye ekspressruter. Like over nyttår vil åpne to nye ekspressruter til Flesland, en fra Loddefjord og en fra Åsane.

Ruten til Åsane vil ha et stopp på Bystasjonen, ett ved Handelshøyskolen og så Åsane terminal. Fra Åsane vil den gå fra Åsane Terminal, stoppe ved Handelshøyskolen og deretter direkte til Flesland.

Rutene til Loddefjord vil gå direkte til Loddefjord og deretter til Storavatnet terminal.

FLERE PASSASJERER: Tersa Nuues og Sebastian Berge selger billetter til reisende utenfor terminalbygget på Flesland. De merker økning i trafikken nå som det er like kort vei til bussen for passasjerer fra begge selskaper.
Geir Martin Strande
SAMARBEID: Aasmul skryter av hvordan sjåførene til begge selskaper har fått til en smidig ordning under trafikkavviklingen i byggeperioden.
Geir Martin Strande