Hun og samboeren Steve André Skog startet den første avdelingen på kjøpesenteret Xhibition i Bergen 1. mars 2010. Myhre forteller om en tøff, men lovende start for Bergensselskapet.

— Vi solgte 44 000 muffins de første ti månedene. Det var tøft økonomisk, men responsen fra kundene var kjempepositiv, sier Myhre.

Nå er Myhre skuffet og lei seg over at hun ikke fikk muligheten til å fortsette.

— I år lå vi an til å bikke tre millioner kroner i omsetning på Xhibition, og det er veldig surt at jeg ikke kommer til å få den opplevelsen, forteller gründeren.

Var klar for kjede

I 2011 fikk muffinsutsalget inn en investor som ble med på å utvikle strukturen til selskapet, og en ny avdeling åpnet i Vaskerelven. Planen var å utvide til Åsane og Lagunen, men problemer med likviditeten satt en stopper for dette.

— Det at ting har gått konkurs betyr at vi har gjort noe feil, men den som intet våger intet vinner, uttaler muffinsgründeren.

Myhre forteller at det vanskeligste hun gjorde var å fortelle de elleve ansatte at de ikke lenger hadde noen jobb å gå til.

— Det av det jævligste jeg har gjort noensinne, forteller hun.

Prioriterte lønn

Myhre anslår at de to utsalgene tapte mellom 800 000 og 1 000 000 kroner i 2011, men hun understreker at regnskapene ikke er klare ennå. Investoren hadde ikke mulighet til å skyte inn mer penger, og hun klarte ikke å finne noen nye.

— Han har gjort en del dårlige investeringer nedover i Europa, sier Myhre.

I dag skylder selskapet hovedsakelig penger til huseier og kemner. Ifølge bostyrer Odd Ihle ligger kravene samlet på rundt 1,6 millioner kroner.

— Det vi har hatt i selskapet, har vi betalt til kreditorer så fort vi har klart, men vi har prioritert å betale ut lønn til ansatte, forteller Myhre.

Savner gründerhjelp

Myhre forteller at hun som gründer vet mye om produktet hun vil selge, men lite om andre deler av driften. Hun savnet hjelp til å skaffe kapital.

— Vi har ikke fått et rødt øre noe sted. Innovasjon Norge sa det ikke ble gitt støtte til kafé- og restaurantbransjen, sier hun.

Gründeren etterlyser tiltak som kan hjelpe andre i samme situasjon som henne.

— Gratis regnskapsføring eller lavere arbeidsgiveravgift de første fem årene kunne hjulpet, forteller hun.

— Jeg unner ingen den følelsen jeg har nå, for det er helt forferdelig. Norge har mange gründere, og det kan umulig være billig for Norge når disse går konkurs, uttaler Myhre.

Tall fra SSB viser at kun et av tre foretak fortsatt er i aktivitet fem år etter etableringen.

Utelukker ikke en ny start

Myhre er for tiden høygravid, og hun har ikke tatt stilling til hva hun vil gjøre i fremtiden. Likevel vil hun ikke utelukke at hun kommer til å prøve igjen senere.

— Det altfor tidlig å si at vi ikke klarte det med kun to og et halvt år. Vi skulle i hvert fall hatt fem. Jeg har ikke jobbet så hardt for at dette bare skal kastes på bålet.

Tiden videre vil Myhre bruke til selvransakelse, slik at hun kan finne ut av hvor det gikk galt. Men først ønsker hun ro.

— Dette er fremdeles et sjokk for meg, og det har blitt mange tårer, avslutter hun.