De analoge TV-signalene fra Ulriken ble slukket i en liten seremoni tirsdag formiddag.

Presis klokken 11.30 tirsdag trykket TV 2s tekniske sjef, John Inge Brattetveit, på knappen som stoppet utsendingen av analoge TV 2-signaler. Like etter ble NRK-signalene stoppet av Oddvar Kirkbakk fra NRK, og dermed forsvant også NRK1 og NRK2 fra luften.

Sist ute var BTV og TVNorge, som sender på samme frekvens. Da BT-journalist Tonje Aursland hadde trykket på knappen var det ugjenkallelig slutt på de analoge TV-signalene fra masten på Ulriken.

– Det var satt opp to skjermer som viste det digitale og det analoge signalet. Da vi trykket på knappen ble det bare snø på den ene skjermen, sier Aursland til bt.no.

Dermed er det kun snø på skjermen hos alle TV-seere i Hordaland som ennå ikke har skaffet seg et digitalt alternativ.

Dersom du er usikker på om du har digital-TV kan du med andre ord bare skru på apparatet for å sjekke. Hvis du har bilde på skjermen er du trygg, og hvis du bare har snø på skjermen må du enten skaffe deg digital mottaker eller finne frem strikketøyet.

Ennå ikke fått digital mottaker? Her finner du gode råd om hva du bør velge.

Les også: BKK-signalene forsvant også | Bakkenett for dummies

SISTE ANALOGE SIGNAL: BT-journalist Tonje Aursland stengte av BTV-signalene, de siste analoge TV-signalene fra masten på Ulriken.
MMS, Rune Nielsen
TV 2 FØRST UT: Teknisk sjef i TV 2, John Inge Brattetveit, var den første som slukket de analoge TV-signalene fra sin kanal.
MMS, RUNE NIELSEN