På Alvøen skole har en hel fløy vært avstengt i mange år på grunn av fukt i en kjeller og Glava-lekkasje fra taket. Her får de ikke drive vanlig undervisning, men biblioteket og sløydsalen er fremdeles i bruk.

— Vi sliter med inneklimaet. Det har vært en føljetong i mange år, sier avdelingsleder André van der Heide.

En brakke er satt opp for å huse elevene som skulle ha vært i den avstenge delen. Ifølge avdelingslederen er paviljongen ett av de beste byggene skolen har.

Slitte toaletter

Alvøen skole er en av de 18 skolene i Bergen som ikke er helseverngodkjent.

Avdelingslederen viser frem elevtoalettene.

— Dette er ikke skolens stolthet, sier han.

Fem båser skal dekke behovet til flere hundre barn. Båsene er små, og det er muligheter for innsyn både over og under.

— Det er udelikat. Mange barn vil ikke gå her, og prøver å holde seg, sier van der Heide.

Varmt og kaldt

Fasadene på skolen er pusset opp, men ventilasjonsanlegget er underdimensjonert, ifølge avdelingslederen. Målere er nå plassert ut i klasserommet for å dokumentere dette.

— Vi opplever til stadighet ventilasjonsproblemer. Noen steder er det for varmt, andre er det for kaldt, sier van der Heide.

Kunne dette vært din skole?

BT setter i en serie artikler fokus på bergensskolenes forfatning. Vi trenger din hjelp til å dokumentere skolenes sanne ansikt!

Hvordan står det til på din skole? Fryser du i klasserommet, er dusjene eller toalettene i stykker? Send bilder til 2211 eller skoleforfall@bt.no - eller fyll ut skjemaet under.

ROT: En gammel sklie og et demontert fotballmål er slengt bak den avstengte fløyen til Alvøen skole. Elevene leker på plassen foran. En egen paviljong er satt opp for å huse elevene som holdt til i den avstengte delen.
RUNE SÆVIG