• Det er jo litt rart og vemodig.

Mandag startet opphørssalget i ICA Maxi Åsane i Bergen etter at kjeden ble solgt til Lagopus Eiendomsutvikling.

— Salget har gått over all forventning. Mye ble solgt mandag, og tirsdag fortsatte den voldsomme interessen. Det er jo 50 prosent på alt utenom legemidler, tobakk og alkohol, så det er jo rasende billig og varene går raskt unna, sier Stein Erichsen, assisterende stormarkedssjef på ICA Maxi Åsane.

- Vemodig

Planen er å holde åpent til lørdag, eller til hyllene står tomme. Deretter vil butikken bli tømt for inventar før den nye eieren overtar.

— Det er jo litt rart og vemodig. Men samtidig ser vi fremover og ser positivt på fremtiden. Det har vært en ryddig og ordentlig prosess og vi har fått god støtte og oppbacking fra ICA underveis, sier Erichsen.

De mest populære varene har vært vaskemidler, husholdningsvarer, hermetikk og ferskvarer. Restene av kosmetikk, non-food, snacks og godteri har gått tregere.

Tomme hyller

Tirsdag var Sonja Bogen (45) på handletur med sin søster Ingrid Bogen (40) og mor Sheila Bogen (69).

— Vi hørte om salget på mandag, og trodde butikken ville være stengt i dag. Da vi gikk forbi og så at det var åpent måtte vi bare inn å se hva som var igjen av tilbudsvarer.

Damene har plukket med seg vaskepulver, kubbelys, noen suppeposer og en bukett med kunstige blomster.

— Vi finner jo litt, men det er tomt for de typiske tingene som alle vil ha. For eksempel hermetikk og tørrmat som holder seg lenge, sier Bogen.

Nye jobber

Det er i alt 19 ICA Maxi-butikker over hele landet som er solgt, og dermed legges ned.

— Ambisjonen er at samtlige ansatte skal få tilbud om nye stillinger. Kjøperen, Lagopus, har forpliktet seg til å ta over minimum to tredjedeler av de ansatte på landsbasis. I tillegg har mange ansatte fått tilbud om jobb i andre ICA og Rimi-butikker, eller hos andre virksomheter, sier seniorrådgiver Bjørnar Mickelson i ICA Norge.

Selskapet jobber fortsatt med å finne nye jobber til noen av de ansatte.

— Når det gjelder ICA Maxi Åsane konkret, har alle ansatte fått tilbud om nye jobber, sier Mickelson.

BILLIGHANDEL: Sonja Bogen og hennes mor Sheila forsynte seg blant restene i butikken tirsdag.
PAUL SIGVE AMUNDSEN