• Dette er middagen alle vil være på.

Slik åpnet styreleder Johannes D. Neteland talestafetten under årsmiddagen til Bergen Næringsråd torsdag kveld.

Like etter kl. 19.30 satt 430 mennesker — i hovedsak fra politikk og næringsliv - seg til bords i tredje etasje på Hotel Norge. 80 personer var på venteliste og fikk ikke plass.

- Same procedure...

Menyen var det knyttet liten spenning til. Den er nemlig den samme som da middagen for første gang ble arrangert i 1845:

Aspargeskremsuppe med couvertbrød

Pochert flyndrefilet med sauce hollandaise

Lammesadel jardiniere

Husets karamellpudding

Kaffe avec

Tale for Understøttelseskassen

Programmet følger også en stram regi, og er naturligvis også "same procedure as every year".

Under middagen skulle det holdes tale for Bergen, tale for fedrelandet, tale for dagen, takk-for-maten-tale og tale for Understøttelseskassen.

Sistnevnte tale skulle fremføres av murmester Knut Ulveseth, etterfulgt av en egen sang for Understøttelseskassen.

Legg til et knippe andre sanger fra fordums tid, og man forstår hvorfor bordsete er satt opp til å vare i fire timer – før eventuelle forsinkelser.

- Håper på gode taler

Blant politikerne som hadde funnet veien til årsfesten var blant annet Høyre-leder Erna Solberg, ordfører Trude Drevland, de tidligere ordførerne Gunnar Bakke og Herman Friele, samt stortingspolitiker Jette Christensen.

— Det blir forhåpentlig gode taler. Det er viktig, for det er ikke akkurat det korteste bordsete du er med på i løpet av et år, sa Erna Solberg da hun ankom festen.

Brødrene Munch

Næringslivet dominerte naturligvis festen. NHO-president og konserndirektør i Telenor, Kristin Skogen Lund, hadde fått æren av å holde "tale til Bergen".

Ellers kom deltakerne fra alle deler av næringslivet.

Investor Thorstein Selvik var naturligvis til stede, som han alltid er når det er festlig lag blant byens næringslivstopper. Olav Munch fra Kaffehuset Friele stilte, det samme gjorde hans bror Didrik Munch, som er konsernsjef i Media Norge.

Benedicte Fasmer fra Argentum Fondsinvesteringer gledet seg til middag, det samme gjorde hennes tidligere kollega Jan Erik Kjerpeseth fra Sparebanken Vest.

Medietopper og medieskye

Også de noe mer mediesky medlemmene av det bergenske næringsliv hadde funnet veien til festen, heriblant eiendomsinvestor Geir Hove og barnehagegründer Rolf Tore Andersen.

BT-redaktør Gard Steiro kom opp trappene til festen sammen med sin argeste konkurrent, sjefredaktør Anders Nyland i BA.

Se bildeserien med bilder av noen av de mange som i kveld feirer seg selv på årsmiddagen til Bergens Næringsråd.

Hva tenker du om årsmiddagen til Bergen Næringsråd? Kom med dine synspunkter i feltet under.