Senteret på 40.000 kvadratmeter åpner dørene i november, og sier selv de vil tilby Åsane 35 butikkjeder som ikke finnes i Åsane fra før (se foreløpig liste i faktaboksen). I tillegg vil Åsane Horisont få et stort åpent torg i midten.

— Vi har prøvd å sette sammen en butikkmiks som vil tiltrekke seg kundene i Åsane og resten av Bergen. Det er klart vi forventer å dra ganske mange kunder fra Bergen sentrum, men også utenbys fra, sier senterleder Jeanette Heggland.

Satser på H&M

Åsane Horisont vil skilte med byens største Hennes & Mauritz, XXL på over 4000 kvm og et Vinmonopol med et av fylkets beste utvalg, forteller senterlederen.

— Vi er spesielt stolte av at H&M har valgt å prøve ut sitt Home-konsept hos oss. Dette er det kun en butikk i Oslo som har fra før, sier Heggland.

Konseptet omfatter diverse interiørartikler.

— H&M kommer med en komplett butikk på 2800 kvadratmeter, med hele sitt sortiment fra baby til voksen, inkludert sitt nye Mann-konsept, sport og en egen H&M Home-avdeling.

Vil tillate politiske demonstrasjoner

Tilhørende senterets fellesareal bli et stort og åpent torg, tilgjengelig til alle døgnets tider.

— Det er ment som en kopi av Bergens egen Torgallmenning. Vi ser for oss at det skal få en funksjon lik den Torgallmenningen har i dag. Det skal være et sted for dialog, kultur og åpenhet, sier Heggland.

- Vil dere tillate politiske demonstrasjoner, tigging og annet som hører med en offentlig plass?

— Vi ønsker at det skal være liv her, og vil ikke utelukke politiske demonstrasjoner. Planen er å skape et levende senter, men man må selvsagt ta hensyn til beboerne og tryggheten for alle handlende, sier Heggland.

600 arbeidsplasser til Åsane

Senterlederen håper også å tiltrekke seg kulturlivet.

— Torget vil tilbys det lokale kulturlivet til konserter og andre arrangementer, og vi ser også for oss at større arrangementer kan arrangeres her.

En rekke nye spisesteder vil også åpne dørene på senteret, blant annet Godt Brød og Jordbærpikene.

- Hvor mange arbeidsplasser tilfører dere Åsane?

— Rundt 600 mennesker vil få arbeidplassen her på Horisont. I tillegg kommer de som skal jobbe med renhold og vakthold, sier Heggland.