— Vi bygger på litt mot sør der det blir inngangsparti i glass, med et rullebånd som tilkomst til andre etasje, sier eiendomsdirektør Ole-Christian Hallerud i Olav Thon-gruppen.

Byggearbeidet er i gang og skal være ferdig i oktober. Foreløpig er det Rema 1000 og sportskjeden G-MAX som har leid seg inn i det sentralt plasserte bygget.

Åpner i november

— 6500 kvadratmeter er hittil utleid. Totalt er bygget på 13.000 kvadrat, opplyser Hallerud.

Det har lenge vært kjent at G-Max har leid plass i det gamle Ikea-huset, mens det tidligere i år ble klart at også Rema 1000 skal etablert butikk her.

Etter det BT kjenner til vil Rema åpne rundt 1. november i de nye lokalene i Åsane.

40.000 kvadrat

Ett år senere vil det nye butikksenteret Horisont, åpne på andre siden av veien. I dette myrområdet mellom Vestlandshallen, gamle Ikea og Ulset Vest skal det da åpnes 40.000 kvadratmeter med nye butikklokaler.

Du vil finne den type butikker man vanligvis finner i kjøpesentre, pluss noen overraskelser jeg ikke kan røpe ennå Øystein Kahrs, Coop Hordaland

Det er altså tre ganger så stort som det gamle Ikea-bygget.

— 60 prosent av de nye lokalene er leid ut. Du vil finne den type butikker man vanligvis finner i kjøpesentre, pluss noen overraskelser jeg ikke kan røpe ennå. Butikkene vil være fordelt i to bygningskropper, og mellom disse vil det bli spisesteder, sier Øystein Kahrs, som er administrerende direktør i Coop Hordaland.

Nytt hypermarked

Det store matkonsernet vil eie halvparten av eiendomsmassen i bygget, som blir et kombinert bolig- og kjøpesenterprosjekt. De 177 boligene skal ligge oppå kjøpesenteret, og vil være klare for innflytting i 2015.

Gjennom et Obs hypermarked vil Coop selv legge beslag på 7000 kvadratmeter butikklokale. Med det nye hypermarkedet, vil Coop ha fire slike store butikker i Hordaland.

- Hvor kommer neste hypermarkedet i Hordaland?

— Nå er det fullt. Vi har i hvert fall ikke planer om flere på en god stund, sier Kahrs.

Utvalget øker

Han opplyser at generelt er store butikker mer lønnsomme enn små, men de krever også et større volum for å tjene penger.

I Norge har vi den største butikktettheten i hele Nord-Europa, men butikkene her er relativt små. Det har selvfølgelig også innvirkning på utvalget. Norske dagligvarebutikker har halvparten så stort utvalg som de svenske.

— Store butikker som hypermarkeder kan ha et veldig stort vareutvalg med mange spesialiteter. Vi kan for eksempel ha et langt bredere tilbud av kortreist mat enn andre butikker, sier Kahrs.

- Med Rema 1000 på plass i det gamle Ikea-bygget til høsten, og dere med nytt hypermarked neste høst, blir det mange store matvarebutikker i det sentrale Åsane. Blir det for mange?

— Nei, men konkurransen i Åsane blir bare enda sterkere, sier Coop-direktøren.

Hva synes du om nybygget? Diskuter under: