Kjellevold er kjent innenfor restaurantlivet i Bergen. Noen minnes kanskje at han som dørvakt nektet dem inngang på Exodus på midten av 1980-tallet. Det var før han startet opp for seg selv, i oktober 1998, med tapasbaren Escalon, noen meter fra Fløibanen på Vetrlidsallmenningen. I fjor gikk han også til topps i BT-kåringen Bergens beste spisested.

Men det var ingen flying start, for å si det sånn. En helslakt i BA fikk ham til å se rødt like før jul 1988.

Fortsatt er det flere i BA-redaksjonen som husker en hissig, tett kar komme stormende inn i redaksjonen og skrike "hva faen er det dere holder på med?"

Frister med sol

I 2010 omsatte restaurantene hans for 35 millioner kroner netto (eks. moms). Overskuddet ligger an til å bli 3 millioner kroner.

— Det var et veldig bra år for oss, selv om regnskapene ikke er offentliggjort, sier Kjellevold.

— Og nå starter du opp i Oslo?

— Ja, vi går i gang med restaurant på Tjuvholmen ved Aker Brygge. Det blir tapas slik vi kjenner fra Escalon i Bergen, men vi får 70 uteplasser, og kanskje litt mer sol enn det vi kan lokke med her i Bergen, humrer Kjellevold.

Fem år i tåke

Han har suksess, penger på bok, men forsikrer at det ikke alltid har vært slik.

— De fem første årene var grusomme. Jeg arbeidet 15 timer døgnet, hver dag. Jeg åpnet om morgenen her på Vetrlidsallmenningen, la av telefonen, slik at jeg slapp å snakke med kreditorene. Det var grusomt. Fem år med underskudd og fem år i tåke, sier Kjellevold.

Sikker på Oslo Han takker banken og tålmodige kreditorer for at han fikk fortsette, i tillegg til gjestene.

— Kreditorene holdt ut med oss, samtidig strømmet kundene til. Vi økte omsetningen for hvert år, til og med i 2010, da vi omsatte 700.000 kroner mer enn året før, ifølge Kjellevold.

Han er ikke bekymret for satsingen i Oslo.

— Det kommer til å slå an! Garantert.

— Men hvis du tar feil, da?

— Det får ingenting å si for driften av de øvrige restaurantene her i Bergen.

To dyre tabber Kjellevold har tatt feil før. Både en gang og to.

-Det var en tabbe åpne Escalon på Åsane Senter. Det ødela resultatet i 2009. Det var også en tabbe å åpne på Thon-hotellet på Sandviken brygge. Vi tapte masse penger, men det er historie.