• Konkursene skyldes at vi tapte penger på kunder som ikke gjorde opp for seg.

LES HOVEDSAKEN:

Det sier en person BT mener er Steinar Natås.

Torsdag formiddag ringte det tilbake på journalistens mobiltelefon fra et nummer som er registrert på Steinar Natås. Personen (NN) som ringer tilbake presenterer seg ikke.

BT: Er det Steinar Natås?

NN: Ja, det er det.

BT: Det er du som har drevet Nor Grafisk?

NN: Ja.

Nå presenterer BTs journalist seg, og sier at vi har spørsmål rundt de mange konkursene. Da svarer personen at han ikke er Steinar Natås, men hans sønn i tyveårene, som også har vært involvert i flere av selskapene.

Ut ifra stemme og dialekt, mener BT likevel at det var Steinar Natås som ringte tilbake.

Beklagelig

Personen svarer på flere spørsmål. Vedkommende sier at han ikke vet hvorfor Nor Grafisk Holding gikk konkurs, fordi det var et holdingselskap «som noen ansatte hadde».

Ifølge offentlige registre og bostyrer var imidlertid Steinar Natås daglig leder og hovedeier i selskapet.

— Hva er din kommentar til at mange kreditorer har tapt mye penger på konkursene?

— Fortsatt tror jeg ikke det er så mange som har tapt så mye penger. Det er beklagelig at noen taper penger, det er problemet vårt også. Vi har tapt penger på andre som har gått konkurs. Det er en spiral som slår tilbake når folk ikke kan betale oss, sier personen.

- Pant begrenser tap

I en SMS senere på dagen skriver personen at Steinar Natås er bortreist og at personen som skriver meldingen ikke vil gi noen kommentarer utover at selskapene har tapt flere millioner kroner på kunder som ikke har gjort opp for seg.

Personen sier at kreditorene ikke vil tape 20 millioner på konkursene, ikke minst fordi bankene har pant som begrenser tapene.

Han sier også at det er «helt feil» at Natås finansierer virksomheten ved å ikke betale inn skatter og merverdiavgift.

Ifølge personen driver verken far eller sønn i dag noen form for næringsvirksomhet.