Neste uke skulle In City Holding etter planen møtt i retten. Motpart var Ole Bull Holding, som er morselskapet for familien Valdersnes' investeringer.

Ifølge advokat Per Erland, som representerer Ole Bull Holding og Roald Valdersnes, dreide uenighetene seg om hvem som er eier av leaset inventar på utestedene i Ole Bull-huset.

I midten av oktober skulle en annen krangel opp for Bergen tingrett. Den dreide seg om varigheten på leiekontrakten utestedene har i Ole Bull-bygget.

Bitter krangel

Det blir ikke noe av rettssakene.

— Nå har vi kontroll både på Ole Bull og In City. Dermed er rettssakene lagt døde, sier Roald Valdersnes.

I fjor høst gikk datter Hilde Valdersnes Olsen til søksmål for å få ut sin eierandel av familieselskapet Ole Bull Holding.

Hun mente faren Roald Valdersnes hadde sølt vekk store deler av arven hennes på spanske eiendomsinvesteringer, og at det ga grunnlag for en tvangsutløsning av aksjene hennes.

Faren fikk imidlertid fullt medhold i retten, samtidig som svigersønnen Erik-André Olsen ble beskyldt for å ha brakt sine svigerforeldre i villfarelse – og for å være årsaken til familiekonflikten.

Ny runde til våren?

Ankesaken er berammet til våren. Den skal ifølge advokat Helge Wesenberg, som representerer Hilde Valdersnes Olsen, gå som planlagt. Dette til tross for at de omstridte aksjene i Ole Bull Holding allerede er solgt til Tom Rune Pedersen.

BT har ikke lyktes med å få kommentarer fra Tom Rune Pedersen, Erik-André Olsen eller Hilde Valdersnes Olsen.