JON TUFTO jon.tufto@bt.no

Selv den eksentriske Artisten Tidligere Kjent Som Prince har et ordinært navn i forhold til 25-åringen Tomer.com — eller «.com» blant venner.

Da den unge programmereren først søkte om å få ta det spesielle etternavnet, ble søknaden avslått av israelske myndigheter. Begrunnelsen var at punktum ikke er tillatt i etternavn. Men Tomer studerte loven, fant ingen slik regel, og da måtte myndighetene gi seg.

Dotcom-pass Nå står det «Tomer.com» i passet hans, med hans tidligere etternavn, Krrissi, i parentes.

— Folk som ikke bruker internett, tror det jeg har gjort bare er en gimmick, men internett forandret livet mitt. Det åpnet hodet mitt, sier han til den israelske avisen Maariv, gjengitt på nyhetsnettstedet CNN.com.

Herr .com mener toppdomener som «.com» og «.no» er mer praktiske enn vanlige etternavn, som mest har «arkeologisk» verdi.

Sjekketriks - Jeg ville gi mitt etternavn mer betydning for meg selv i år 2001. Sett at jeg møter en jente, for eksempel, og jeg ikke får telefonnummeret hennes. Det kunne ha vært en mulighet jeg gikk glipp av, men nå blir det ikke det, for nå vil hun alltid vite hvor hun finner meg, sier han til Reuters.

Tomer.com kommer fra Ramat Gan midt i Israel, og er etter eget utsagn en internett-avhengig på bedringens vei. Relevant lenke: Hjemmesiden til Tomer.com

DOTCOM-PASS: Herr .com hevder han er den første i verden med det noe spesielle etternavnet. (Foto: ScanPix)