Fra i dag av kan du selv sjekke om du ligger an til restskatt eller om du får deg en hyggelig overraskelse fra skatteetaten. Men rundt kl 09:20 virket det komplett umulig å få logget seg inn på nettportalen altinn.no.

«Prøv igjen senere»

Følgende melding er lagt ut på Altinn:

«Det er for tiden mye trafikk på Altinn. Dette gjør at Altinn går tregt, og man kan oppleve at man ikke får tilgang. Prøv igjen senere.»

— Vi må bare oppfordre folk til å prøve igjen senere. Det er kjempestor trafikk på tjenesten via Altinn-portalen, det går tregt eller du får ikke logget deg på i det hele tatt, sier senior kommunikasjonsrådgiver Eva Karin Dahle Rabben i Skattedirektoratet.

Like før klokken 11 gikk Altinn fra knestående til full telling. Da kom kun følgende beskjed opp på forsiden:

«Altinn er utilgjengelig. Vi beklager de ulempene nedetiden medfører.»

3,9 millioner

Det er selvangivelsen for inntektsåret 2010 som i dag skal være tilgjengelig på nett. Utsendelse av nærmere 3,9 millioner selvangivelser til personlige skattytere er i gang.

— Jeg vil minne om at alle må sjekke og rette selvangivelsen sin. Den enkelte har selv ansvar for at de forhåndsutfylte opplysningene er riktige og at alle opplysninger er med, sier skattedirektør Svein Kristensen i en pressemelding.

Ifølge Skattedirektoratet får nesten en halv million skattytere selvangivelsen kun elektronisk i år. De får melding på sms og e-post om at selvangivelsen er tilgjengelig via skatteetaten.no.

— Det er viktig at de åpner selvangivelsen innen sju dager for å unngå å få den på papir, oppfordrer Skattedirektoratet.