Dyret skal ha levd i området der den skotske innsjøen nå ligger for rundt 150 millioner år siden, mener ekspertene.

Det er høysommer og dermed også høysesong for Nessie-historier, men denne er ingen agurk, forsikrer forskere. De tror levningene må stamme fra en såkalt pleiosaurus, med luffer, lang hals og ørlite hode,

Ifølge London-avisen Daily Telegraph var det en 67 år gammel pensjonist som nylig snublet over fire ryggvirvler fra dyret, da han nylig vasset i grunt vann ved en av innsjøens bredder.

Fagfolk ble tilkalt, og de fant raskt flere fossile rester av pleiosaurusen.

— Pleiosaurusen stemmer nøyaktig med bildet som angivelige øyenvitner har gitt av sjøormen i Loch Ness. Og siden det ble funnet nettopp der, kan vi kanskje slå fast at den egentlige Nessie var en slik øgle, sier Lyall Anderson ved Skottlands nasjonalmuseum.

Men Nessie-entusiastene tullprater når de hevder at slike fiskeetende og folkesky dyr har overlevd i innsjøen helt fram til vår tid, mener hun. Til tross for tallrike ekspedisjoner og høyteknologisk overvåking, har ingen greid å bevise at det faktisk er en sjøorm i Loch Ness. NTB

BEVIS? Pensjonisten Gerald McSorley viser fram fire ryggvirvler han fant da han vasset i den skotske innsjøen Loch Ness.
FOTO: SCANPIX