Sjåføren av semitraileren, som foretok forbikjøringen på E16 mellom Bergen og Voss onsdag, mister jobben.

Han jobber for firmaet Lørenskog Distribusjon og lager AS,

— Dette er overhodet ikke akseptabelt. Denne kjøringen er uansvarlig, og han setter både sitt eget liv og ikke minst folk motgående kjøretøy sitt liv, i fare, sier Finn Erik Kalnæs, som leder Lørenskog Distribusjon og Lager, til bt.no.

- Det er bare rett ut

- Får dette noen følger for sjåføren?

— Ja, han er innkalt til et møte med oss og vil få avskjed. Han setter liv på spill og hadde heller ikke dårlig tid. Her er det bare rett ut, sier Kalnæs.

Kalnæs sier han er klar over at denne kjøringen setter firmaet i et dårlig lys, men mener dette kommer i annen rekke. - Det viktigste er at vi ikke kan akseptere helt uansvarlig kjøring.

Lørenskog Distribusjon har flere biler til og fra Bergen hver dag. De er mellom annet hyret inn til transportoppdrag av Schenker.

Fikk sitt livs sjokk

Forbikjøringen skjedde i Bogatunnelen ved Vaksdal på E16 mellom Bergen og Voss, ved 14-tiden onsdag.

Jarle Hamre fikk sitt livs sjokk. Med fire barn i baksetet ble han forbikjørt av en semitrailer som var få meter fra å smadre en møtende bil.

Det begynte med at semitraileren, som var på vei østover, kom opp bakfra og tutet og presset på for å komme forbi.

— Vi begynte å filme da han var på siden. Han brukte en del tid på å komme forbi. Jeg bremset ned da jeg så at det kom en bil imot. Jeg tenkte at jeg måtte slippe den gale mannen inn, sa Jarle Hamre til bt.no onsdag.

- Ødelegger for hele bransjen

— Vi kan ikke ha det på denne måten. Denne kjøringen er direkte livsfarlig og ødelegger for alle oss i bransjen som prøver å kjøre lovlig og opptre ryddig, sier Stig Tore Anthun, som eier Solid Transport AS, til bt.no.

— Vi har vært i kontakt med firmaet. Sjåføren vil bli anmeldt og saken etterforsket, sier Jens Kleppe, leder i trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.