Familien Stragiotti etablerte restaurant i Bergen i 1985, først under navnet Michelangelo Trattoria og senere Stragiotti Bar & Ristorante. I vår avsluttet familien driften og solgte bygården på rundt 1000 kvadratmeter til Simon Simonnæs.

— Det er vi fornøyd med, sier Maria Stragiotti.

POSTKORT: Dette gamle postkortet tyder på at det som i dag er Neumannsgate 25 og Vestre Torggate 3 en gang var et bygg. Legg også merke til tårnene. De er borte i dag.

Simonnæs eier fra før nabobygget der sushirestauranten Sumo ligger.

— 55,6 mill. i overskudd

Simonnæs er tilfreds med både kjøpet og egne forretninger. I fjor solgte han seg ut av Vaktvesenet, som han grunnla sammen med Bård Trones.

Etter det bt.no kjenner til, mottok han rundt 20 millioner kroner. Nå eier han Jordan Renhold og har ni eiendommer i Bergen. Den største er Arna Næringspark.

— Med Vestre Torggate 3 sitter jeg nå på 30.000 kvadratmeter. Fjoråret ble et hyggelig år for min del. Regnskapene viser et overskudd for konsernet på 55,6 millioner kroner etter skatt. Jeg bruker deler av fortjenesten til å kjøpe Vestre Torggate 3, forteller Simonnæs.

- Hva skal du med bygget?

— Jeg ønsker å slå det sammen med nabobygget der sushirestauranten Sumo ligger. Jeg arbeider med et nytt konsept samlokalisert med dem. Dermed kan jeg legge til rette for en større restaurant. Etasjene over blir trolig leiet ut til bolig, svarer Simonnæs.

Det er eiendom han er tyngst inne i. Ifølge regnskapet, som ennå ikke er offentliggjort i Brønnøysund, sitter holdingselskapet hans på verdier for 200 millioner kroner. Gjelden er på 144 millioner kroner.

— Dette er jo ligningstall, slik at den reelle verdien er større. Dersom jeg hadde solgt unna alt, ville jeg vel ha sittet igjen med rundt 200 millioner kroner. Ikke dårlig for en gammel dørvakt, humrer Simonnæs.

Skilte lag med Galtung Døsvig

Han utelukker ikke at han går inn på andre felt enn bare eiendom.

— Jeg liker å snu opp ned på ting og synes det er kjekt å være med i driften av selskaper. Det betyr kontakt med mennesker hele tiden. Det er alltid noe som må gjøres eller rettes opp. Jeg er «på» hele tiden og trives med det. Å ta over selskap som ligger nede og snu det til noe positivt, er interessant. Det er ikke pengene som er drivkraften, sier han.

Skilte lag med Galtung Døsvig

I fjor skilte han lag med sin tidligere samarbeidspartner Espen Galtung Døsvig. De to har drevet forretninger i flere år, i all hovedsak innenfor eiendom.

— Det var naturlig at vi avsluttet samarbeidet. Han satser på andre forretningsområder, sier Simonnæs.

— Det ligger ingen dramatikk i dette, men det var naturlig å skille lag. Vi er gode venner og omgås privat, sier Galtung Døsvig.

Jordan i retten

Nylig fikk Simonnæs Orkla på nakken, fordi Orkla-eide Lilleborg krever at Jordan Renhold AS endrer navn. Årsaken er navnelikheten med Lilleborgs kjente varemerke Jordan, som omfatter både tannbørster, rengjøringsprodukter og malerverktøy. Rettssaken starter i Oslo tingrett til høsten.

— Jordan Renhold er nå etablert i Oslo, Trondheim, Kristiansand og Stavanger, i tillegg til Bergen. I april omsatte vi for 3,1 millioner kroner. Da jeg kjøpte selskapet i 2004, var omsetningen 30.000 kroner i måneden. De ansatte har gjort og gjør en kjempejobb, sier han.

Simon Simonnæs eier bygget der sushirestauranten Sumo ligger med uteservering i Neumannsgate. Nå har han kjøpt det ferskenfargede nabobygget i Vestre Torggate 3.