I tingretten kom det mandag også frem at Roald Valdersnes og hans sønn begge er siktet i en sak i Spania. Saken dreier seg om et påstått momsbedrag på 800.000 euro, eller om lag seks millioner kroner.

Ifølge datterens advokat, Helge Wesenberg, skal svindelforsøket ha skjedd i 2004 og 2005 gjennom fiktiv fakturering med det formål å tilegne seg urettmessig tilbakebetaling av merverdiavgift.

Far og sønn Valdersnes skal sammen med en annen nordmann være siktet med bakgrunn i de formelle rollene de bekledde i det spanske selskapet Nibbler Business SL, som solgte små databrikker.

Ifølge Roald Valdersnes var han kun inne som investor i Nibbler Business, og kjente ikke til forholdene rundt det påståtte momsbedraget.

— Vi var aldri involvert i dette, sier Valdersnes.

Roald Valdersnes sto imidlertid oppført som formell administrator for selskapet i Spania, noe som ifølge hans advokat er årsaken til siktelsen.

Valdersnes forteller at han for fem år siden var inne til et kort avhør i Benidorm i Spania. Siden har lite skjedd, men siktelsen er ennå ikke frafalt.

— Motparten bruker dette for alt det er verdt for å sverte meg, sier Valdersnes.