Se video øverst i saken

1. januar satte Grønvik bilen på langtidsparkeringen i Lønningsvegen ved Bergen Lufthavn Flesland.

Han stusset da automaten viste at han kunne stå gratis i flere dager — og sikret seg videobevis.

— Jeg syntes det var merkelig. Jeg tok frem kameraet i tilfelle de skulle gi meg bot, og det er akkurat det de har gjort. Min påstand om at det sto gratis parkering, blir ignorert, sier Grønvik til bt.no.To bt.no-lesere forteller etter å ha sett artikkelen at de opplevde det samme.

— Vi var borte i en uke, og fikk opp at det var gratis parkering til 8. januar. Så hadde vi fått bot da vi kom igjen, sier Monika Drangevåg.

Tok video av automaten

I videoen, som er lagt ut på YouTube, kan du høre at Stein Grønvik sier følgende mens han prøver å dra bankkortet:

— Jeg planlegger å stå her til fredag. Hvis jeg trykker på en uke, står det til 17. januar. Det må bety at det stemmer det som er på skjermen, at det er gratis til 9. januar.

Da han kom tilbake, lå det likevel gul lapp på bilen. Prisen for den gratis parkeringen var 710 kroner.

— Jeg aksepterte å stå gratis, slik Europark tilbød, og dermed inngikk vi en bindende avtale. Det nytter ikke å kreve penger i ettertid, og det nytter ikke å drive slik arrogant og iskald kundebehandling, sier Grønvik.

«Kan være feil»

Administrende direktør i Europark, Arne Molden, åpner for at de kan ha gjort en feil.

— Dette må jeg sjekke opp mandag. Men jeg har aldri hørt om at displayet forteller om gratis parkering, det må jeg innrømme, sier Molden.

Han sier samtidig at når noen ilegges kontrollavgift, sjekker de «vanligvis om det er feil på automaten».

— Automatene er overvåket av en sentral. Når de går ut av drift, får vi beskjed og det loggføres elektronisk, sier Molden.

Blankt avvist

Inntil videre står Europark på sitt. Da Grønvik klaget, ble han blankt avvist. Europark nekter å tro på forklaringen om automaten. De skriver at de ikke har gitt fritak fra parkeringsavgift.

«Vår driftsentral loggfører alle feil og feilrettinger. Våre kontrollører kontrollerer også automatene for feil før De påbegynner kontroll på et område. Det er ikke registrert noen melding om feil, avvik eller fritak fra betalingsplikt i dette tidsrommet», heter det i avslaget som kom torsdag.

I brevet fremhever Europark at de har vunnet «en rekke lignende saker» i Parkeringsklagenemnda, og truer med Forliksrådet.

Grønvik klaget på avslaget, men fikk fredag en nedslående melding:

«Vi kan dessverre ikke se at din tilbakemelding endrer sakens stilling og må derfor opprettholde tidligere utsendte avslag der dette er begrunnet», skriver kundeservice i en e-post.

Nekter å trekke seg

Trønderen hevder at en rekke andre biler rundt hans også fikk kontrollavgift.

— Jeg tok turen rundt på parkeringsplassen, 5-6 andre hadde fått samme type bot, sier Stein Grønvik.

Han har også vist bt.no bilder av flere andre lapper med kontrollavgift som skal ha ligget på bilene rundt hans egen.

— Jeg blir ikke overrasket om noen likevel betaler. De påfører meg stress og ubehag, men jeg gir meg ikke, sier Grønvik, som nå er klar for å møte parkeringsgiganten i Forliksrådet.

Der stiller han altså med videobevis av hendelsen. Det sendte han til Europark fredag.

«Stygg arroganse»

— Det er tydelig at det er en stygg arroganse her. Enten lyver de, eller så har de slett kontroll på automaten. Kanskje den er åpen for hacking? Så er det veldig avvik når det står gratis parkering, men de sier at de ikke har registrert noen feil. Hårreisende, sier Grønvik til bt.no.

Selskapet argumenterer for øvrig med at det finnes skilt på stedet der det står at det koster 290 kroner å parkere.

— Men meldingen fra automaten har høyere rang, det er en oppdatering, mener Grønvik.

Vet du noe? Send SMS/MMS til 2211, eller skriv e-post

KRANGLER OM DENNE LAPPEN: Denne hilsenen lå på bilen da Stein Grønvik kom tilbake etter tre dager. Det står at årsaken til kontrollavgiften er «billett ikke synlig i frontruten», selv om det ikke var mulig å få ut billett av automaten.
PRIVAT