Salgsinntektene på nærmere 700 millioner kroner i første kvartal i år er tidenes rekord for shopping-giganten på Vestlandet (se fakta).

— Tegn på gode tider

Det er dermed ingen krise blant regionens shoppingsugne forbrukere.

— Dette er et tegn på de gode tidene og viser at Lagunen over tid har jobbet frem et utvalg av butikker som ser ut til å være populært hos publikum. I motsetning til den økonomiske krisen i Sør-Europa og andre deler av verden, har nordmenn råd til å handle, sier direktør for Lagunen Storsenter, Knut Eliassen.

Størst i landet

Sammenlignet med første kvartal i fjor, har salgsinntektene økt med nærmere tre prosent.

Det gjør at Lagunen per i dag kan titulere seg som Norges største senter, og passerer dermed Sandvika Storsenter i 1. kvartal for første gang siden 2007.

— Det er alltid gøy å gruse østlendingene, sier Eliassen, og humrer.

— Men egentlig er det som å sammenligne epler og bananer. Sandvika henvender seg til sitt marked og sitt publikum, og vi henvender oss til en annen del av landet, sier Eliassen, og legger til:

— Utover det følelsesmessige, har det ingen praktisk betydning at vi nå er størst. Men det er likevel et poeng å være størst når vi snakker om å være en attraktiv utleiepartner for eksempelvis aktører fra utlandet. Det er en ekstra døråpner, sier Eliassen.

Vekst over hele linja

Ifølge Eliassen er det ingen spesielle omsetningsgrupper som skiller seg ut, og etterspørselen etter varer og tjenester skal ha økt i alle segmenter.

Det viser at publikum legger igjen penger flere steder, og gjerne også har mange ærend når de besøker shoppingkjempens sagsareal på 50.000 kvadratmeter.

— Det er et godt grunnlag for at alle konseptene kan overleve og et tegn på at vi har lykkes med en butikkmiks som faktisk fungerer. Med bakgrunn i arbeidet med Bybanen i området og den reduserte parkeringskapasiteten som dette har medført, er det ekstra gledelig å presentere rekordomsetningen, sier Eliassen.

- Spisset butikkmiksen

Siden nyttår er det heller ingen nye konsepter eller butikker som har kommet til, og salgsflaten har vært den samme siden i fjor.

Men med Lagunens 135 butikker, som for øvrig er 54 færre enn Sandvika, er det et kontinuerlig fokus på at handelsplassen skal være attraktiv.

— Vi har spisset butikkmiksen fra første kvartal 2011 til første kvartal 2012. Men vi har den samme salgsflaten som i fjor og et like stort antall butikker, sier Eliassen.

Lagunen har i 2012 ambisjoner om å omsette for 3,1 milliarder kroner.