Bare på tre måneder har vi brukt hele 1,3 milliarder kroner på hud-, hår— og kroppspleie. Og trenden viser at menn har blitt mer forfengelige de siste årene, skriver Aftenposten.no.

Oslo på jåletoppen

Det er osloborgere som «flotter» seg mest. De brukte over 2 millioner kroner på å pleie egen skjønnhet i forsommermånedene fra april til og med juni.

På andre plass kommer Akershus fylke, med 1,4 millioner, fulgt av Hordaland og Rogaland, med henholdsvis 1,3 og 1,2 millioner kroner, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Seniorkonsulent ved analyseselskapet Synovate, Bente Dahlum, sier det er helt klart at vi bruker mer penger på å dufte godt og se bra ut i dag, enn hva vi gjorde i 2006. Data fra Målgruppeindeksen 2011 bekrefter dette.

— Det gjelder å være presentabel i dagens samfunn. Jeg tror det legges en del vekt på det, sier Dahlum til Aftenposten.no.

Hud og hår

Menn bruker mer penger på å se bra ut på håret. Nærmere en halv million menn over 15 år bruker hårprodukt daglig i Norge.

— Spesielt blant yngre menn har det vært en signifikant økning i bruk av hårvoks, sier Dahlum.

I motsetning har etterbarberingsvann hatt en relativt stor nedgang, fra 21 til 16 prosent, de siste fem årene.

Hva med sminke?

— I overkant èn prosent av landets menn handler øyekosmetikk til seg selv. Man ser likevel en nedadgående trend her, sier Dahlum.

I motsetning bruker nesten 23 prosent av kvinner i samme aldersgruppe penger på øyekosmetikk.

I Målgruppeindeksen 2011 ble et representativt utvalg personer spurt hvor mye penger de brukte på skjønnhetsprodukter i løpet av et år. Gjennomsnittet ble 1743 kroner.

— På landsbasis må man tenke på at noen bruker nesten ikke penger på dette, så summen er nok høyere hos veldig mange, sier Dahlum.

Rent og pent

I tillegg bruker vi mer penger på vaskeri- og renseritjenester.

Fra april til og med juni brukte vi hele 380 millioner kroner på dette området. Det er en økning på over 4 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Si din mening i kommentarfeltet under!