Filmen "Avatar" foregår i den asiatiske bystaten Sintawan i 2023. I et plot som minner om George Orwells "1984" er identiteten til alle innbyggerne i byen registrert i en stor "cyberlink". Heltene i filmen, en prisjeger og en detektiv, mistenker at cyberlinken blir brukt til et lumskt formål. Manusforfatter og medprodusent, Christopher Hatton, benekter noen direkte sammenlikning med dagens høyteknologiske— og autoritære samfunn i Singapore.

— Filmen er en advarende fortelling om fremtiden i en høyteknologisk verden. Vi ville lage den her fordi Singapore er en "science-fiction"-by som er foran resten av verden på mange måter, sier Hatton til Reuters.

"Avatar" er en fiktiv kritikk av globale kosmopolittiske byer, fortsetter han. Singapore er en veldig høyteknologisk by som visuelt er ukjent i internasjonal sammenheng. Derfor er den en spennende lokasjon, mener regissør Kuo Jian Hong.

To singaporeanske firmaer, Cruxible og Silicon Illusions, har bidratt med støtte til filmen. "Avatar" får etter planen kinopremiere tidlig i 2001. (Origo)