Tidligere holdt oljemessen OTD til i Arenum, frem til GC Rieber rev hallen for å bygge nytt senter.

Planen var den gang at oljemessen skulle returnere til Solheimsviken. Bjart Nygaard i GC Rieber konstaterer at så ikke blir tilfelle, foreløpig.

Flytter til Sotra

Som BT kunne melde i helgen, har nemlig Offshore Media Group (OMG), som står bak OTG, inngått avtale med Sotra Sportsklubb. De neste fire messene i bergensområdet skal avholdes på Straume, i den nye flerbrukshallen til sportsklubben.

— Vi har uansett ikke noe å tilby dem pr. i dag. Vi har revet det vi hadde, og arbeider nå med den nye hallen. Men det som er positivt, er at messen forblir i området, og ikke flyttes permanent til Stavanger. Om det ligger i Bergen sentrum eller på Sotra, er heller ikke så viktig, sier Nygaard til BT.

Han påpeker at de vil tilby messen et tilholdssted når de har et senter å vise frem til.

- Når kommer det?

— Skal jeg tippe her og nå, så kommer det innen to til tre år.

Kan ikke bygge så stort

Denne uken hadde GC Rieber møte med kommunen om fremdriften i planen.

- Hvor stort blir det?

— Det som er tegnet opp i øyeblikket, er en hall på 4000 kvadratmeter med tilsluttende arealer. I tillegg vil det være mulighet for å utvide utenfor dette med teltløsninger.

- Blir ikke dette mindre enn hva man opprinnelig planla?

— Jeg kan ikke huske at vi har sagt så mye mer enn det. Men vi har vært klare på at det ikke har vært aktuelt å bygge 10.000 kvm med messehall midt i sentrum. Det gjør man bare utenfor Oslo. Vi lager et messe- og kongressenter med tilknytning til hotell. Man kan ikke bare bygge en så stor hall kun som messehall. Det er det bare det offentlige som gjør.

- I tillegg til sportsklubber på Sotra?

— Det kan du gjerne si. Men det er nå en del offentlige midler som kommer inn i det også.