Den belgiske avdelingen av International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) gir politiet informasjon om Napster-brukere og håper at de blir forfulgt for brudd på lovene om opphavsrettighet.

— Vi har sporingsteknologi som kan overvåke tusenvis av brukere, truer direktør for IFPI-Belgia, Marcel Heymans, ifølge Ananova.

EU-parlamentet vedtok onsdag strengere lover for beskyttelse av opphavsrettigheter. Vedtaket kom få dager etter 9th U.S. Circuit Court of Appeals besluttet at Napster må sjekke at filutvekslingen som foregår på tjenesten ikke bryter med åndsverksloven.

EUs lovgivning får ikke praktiske følger før de nasjonale parlamentene gir sin tilslutning. Denne prosessen tar opptil 18 måneder.

Napster er skrekkvisjonen musikkindustrien truer med på jakt etter strengere regler for hvordan musikk skal selges og distribueres på nett. IFPI sier de ikke har problemer med nedlasting av musikk til privat bruk, men hevder at når musikken kan spres til store mengder av bekjente bør lovens lange arm fungere.(Origo)