— Helt i tråd med planen om å prioritere kjernevirksomhet og områder der vi har nøkkelkompetanse, sier konsernsjef Patrik Andersson i en pressemelding.

Procuritas Capital Investors IV LP A, som er et oppkjøpsfond med nordisk fokus, er kjøper av King Oscar.

Rieber & Søn eier blant annet markevarene Toro og Denja, med stor produksjon i Bergen. Tidligere ble King Oscar-sardiner bokslagt på Askøy, men fabrikken ble nedlagt i 2008.

— Vi samler ressursene om prioriterte områder for å bli en sterkere aktør, blant annet i det norske markedet, sier Andersson.

Rieber & Søn har vært eier av King Oscar siden oppkjøpet av Norway Foods i 1996.

I fjor vedtok generalforsamlingen i matvarekonsernet å skille ut forretningsenheten som et eget datterselskap. Formålet med utskillelsen var å tilrettelegge for andre eierløsninger i selskapet.

— Det blir en konsolidering av hermetisk sjømat i Nord-Europa. Vi ønsker ikke å være en drivende aktør i den prosessen og derfor er King Oscar bedre tjent med å få en ny eier, sier Andersson.

Rieber & Søn vil ha en gjenværende eierposisjon på 10 prosent i King Oscar og konsernets salgsorganisasjoner i Norge, Polen, Tsjekkia og Slovakia vil fortsatt stå for salg av King Oscars produkter i disse geografiene.

King Oscar har et betydelig internasjonalt salg og har USA som sitt største marked.